Τον δρόμο της επιστροφής προς το εσωτερικό της Τουρκίας παίρνουν οι μετανάστες που πολιόρκησαν τις προηγούμενες μέρες τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

Απογοητευμένοι μαζεύουν τα λιγοστά τους υπάρχοντα και φεύγουν πίσω στην Κωνσταντινούπολη.

Συγκεκριμένα, από σήμερα οι τουρκικές Αρχές, ζητούν από τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στα σύνορα να αποφασίσουν για το που θα μείνουν. Ένας από αυτούς από τη Συρία μίλησε στον απεσταλμένο του MEGA, Ανδρέα Ρομπόπουλο.

«Χθες ήρθε η τουρκική αστυνομία και μας είπε: Είστε υποχρεωμένοι ή να περάσετε παράνομα στην Ελλάδα ή να πάτε πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Μου λένε οι στρατιώτες πήγαινε να δοκιμάσεις από τη θάλασσα κι εγώ τους είπα όχι. Ή θα περάσω από τα σύνορα ή θα μείνω εδώ. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω πια. Πλέον το μυαλό μου δεν δουλεύει» λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του MEGA ένας Σύρος.

Ορισμένοι πιστεύουν ακόμα τις τουρκικές Αρχές πως τα σύνορα θα ανοίξουν και θα καταφέρουν να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πάντως, την ίδια στιγμή ο Τούρκος Πρόεδρος ετοιμάζεται για τις Βρυξέλλες. Εκεί όπου θα πάει να παζερέψει τις ζωές προσφύγων και μεταναστών έναντι των δισεκατομμυρίων που διεκδικεί παριστάνοντας τον σωτήρα, παρότι διακινητής ανθρώπινων ψυχών.