Ε.Α.Π: Παρέχει τεχνογνωσία για εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω Κορωνοϊού

Την τεχνογνωσία του στα θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της χώρας λόγω κορωνοϊού προσφέρει σε κάθε φορέα εκπαίδευσης που θα την χρειαστεί, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 

Την τεχνογνωσία του στα θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της χώρας λόγω κορωνοϊού προσφέρει σε κάθε φορέα εκπαίδευσης που θα την χρειαστεί, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Με τους υπουργούς Παιδείας της ΕΕ αλλά και των υπολοίπων χωρών της υφηλίου να συνεδριάζουν τις επόμενες ημέρες για να λάβουν αποφάσεις σχετικά με την αναπλήρωση των ωρών στα μαθήματα εκατοντάδων μαθητων που πιθανως θα μείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες, τα Ιδρύματα που προσφέρουν «εξ αποστάσεως» υπηρεσίες τίθενται στο επίκεντρο του ενδιαφεροντος.

Έτσι, την απόφαση του για άμεση διάθεση  της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ελληνικου Ανοικτού Πανεπιστημίου στα σχολεια της χωρας, σε συνδυασμό με τη διάθεση του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ανακοίνωσε η διοίκηση του Ιδρυματος.

Και συγκεκριμένα, με δεδομένη την ανάγκη που έχει προκύψει τις τελευταίες ήμερες για κάλυψη μαθημάτων σε σχολεια και πανεπιστήμια ο πρόεδρος  της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ κ. Οδυσσέας Ζώρας, ανακοίνωσε ότι με βάση την «από 6.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και το γεγονός ότι η δομή και η λειτουργία του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, κύριου φορέα δια βίου και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης της χωρας, δεν επιβάλλει τη δια ζώσης διδασκαλία και τη συνάθροιση μεγάλου αριθμού προσώπων στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην έδρα του Ιδρύματος στην Πάτρα», το Ίδρυμα αποφασίζει:

– Την λειτουργία των υπηρεσιών του Ιδρύματος στην Πάτρα κατά το αναφερόμενο στη β) σχετική εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας χρονικό διάστημα των δεκαπέντε ημερών.

– Την προσωρινή αναστολή των προγραμματισμένων δια ζώσης Ομαδικών Συμβουλευτικών Συναντήσεων (Ο.Σ.Σ.) σε όλη τη χώρα, κατά το ως άνω χρονικό διάστημα.

-Την διάθεση της τεχνογνωσίας του Ιδρύματος και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, στις δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις πληττόμενεςπεριοχές της Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου και όπου αλλού απαιτηθεί στην Επικράτεια.

– Την διάθεση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, της πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Ιδρύματος, σε όλα τα Πανεπιστήμια της Χώρας σε συνδυασμό με τη διάθεση του νέου καινοτόμου μοντέλου σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ώστε οι φοιτητές όλων των ΑΕΙ να είναι σε θέση να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk