ΚΚΕ για ξερονήσια: Οι υπουργοί της ΝΔ ανασύρουν σχέδια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας

Οι δηλώσεις υπουργών της ΝΔ ανασύρουν σχέδια από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, τονίζει το ΚΚΕ και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι έτσι υπηρετεί τον σχεδιασμό της ΕΕ για εγκλωβισμό των προσφύγων στην Ελλάδα, ενθαρρύνοντας τη δράση της ακροδεξιάς. Καταγραφή των αιτήσεων Ασύλου στην Τουρκία και στα σύνορα με ευθύνη του ΟΗΕ ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών που τάσσονται υπέρ της μεταφοράς προσφύγων σε ξερονήσια.

Το ΚΚΕ καταλογίζει στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι αφενός ενθαρρύνει με αυτό τον τρόπο την δράση της ακροδεξιάς και αφετέρου υπηρετεί τον σχεδιασμό της ΕΕ για τον μόνιμο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

Μαύρες σελίδες της ιστορίας

«Οι δηλώσεις υπουργών της ΝΔ που ανασύρουν, από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, σχέδια για εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, όχι μόνο υπηρετούν τον σχεδιασμό της ΕΕ για εγκλωβισμό αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας, αλλά και ενθαρρύνουν ακροδεξιές ομάδες και δράσεις που εμφανίζονται στα νησιά και στον Έβρο» αναφέρει το ΚΚΕ.

«Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να συναντήσουν την καθολική αντίδραση του ελληνικού λαού» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα «περί εγκατάστασης προσφύγων» σε ακατοίκητα νησιά.

Καταγραφή στην Τουρκία και σύγκρουση με Δουβλίνο

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Κύπρο όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη εξέφρασε την ανησυχία του για την τουρκική επιθετικότητα στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέδειξε τις προτάσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος, σε σχέση με την τρέχουσα προσφυγική κρίση.

«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα πρέπει να καταγράφονται εκεί που είναι, δηλαδή στην Τουρκία, στα σύνορα με την Ελλάδα, με ευθύνη της ΕΕ, του ΟΗΕ, της τούρκικης κυβέρνησης και όχι να ωθούνται στις ονομαζόμενες χώρες πρώτης υποδοχής, που είναι ουσιαστικά η Νότια Ευρώπη, η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιταλία κλπ» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σημείωσε δε ότι, «αυτό το ζήτημα σημαίνει σύγκρουση με τη Συνθήκη του Δουβλίνου, που οδηγεί σε διπλό εγκλωβισμό των προσφύγων, με αποτέλεσμα να βουλιάζουν τα νησιά, ο Έβρος, η Κύπρος, γενικότερα αυτές οι περιοχές, αυτά τα κράτη, σημαίνει ότι θα πρέπει να συγκρουστούμε -διότι έτσι κι αλλιώς είναι ανενεργή στην πράξη- με την Κοινή Δήλωση, τη συμφωνία, ΕΕ-Τουρκίας».

Καμία δουλειά το ΝΑΤΟ και η Frontex στα σύνορα

Υπογράμμισε επίσης ο γγ του ΚΚΕ πως «και σε αυτή τη φάση δεν έχει καμιά δουλειά η Frontex, δεν έχει καμιά δουλειά το ΝΑΤΟ, στο Αιγαίο, διότι όπως είδαμε -ενώ κλήθηκε να προστατεύσει υποτίθεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα σύνορα- δημιουργεί και οξύνει παραπέρα τα προβλήματα. Ακριβώς γιατί έχει να κάνει με τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα, που υπηρετούν αυτές οι λυκοσυμμαχίες, που είναι οι υδρογονάνθρακες, που είναι ο έλεγχος του υπεδάφους, του ορυκτού πλούτου, αλλά και των δρόμων μεταφοράς, της ενέργειας, των εμπορευμάτων στην περιοχή».

Ανέφερε ακόμα, ότι «ακριβώς επειδή εδώ συγκρούονται μεγάλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όχι μόνο περιφερειακοί παίκτες, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Ελλάδα, το Ιράν, η Αίγυπτος κλπ, αλλά και διεθνείς παίκτες, όπως είναι οι ΗΠΑ, η ΕΕ, κυρίως Γερμανία-Γαλλία, η Βρετανία, η Ρωσία και η Κίνα, την πληρώνουν τελικά οι λαοί. Από αυτή τη σκοπιά χρειάζεται ενδυνάμωση της πάλης, της φιλίας, της κοινής δράσης όλων των λαών της περιοχής».

Ενιαία Κύπρος, κοινή πατρίδα και Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους

«Όσον αφορά το Κυπριακό, εκφράσαμε για ακόμη μια φορά τη σταθερή αλληλεγγύη μας προς τον κυπριακό λαό για μια Κύπρο ενιαία, για μια λύση βιώσιμη, όχι διχοτομική, ένα κράτος και όχι δύο κράτη, με μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, μια κυριαρχία, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων-Τουκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις, χωρίς προστάτες, χωρίς ΝΑΤΟποίηση του νησιού. Και σε αυτή την πάλη το ΚΚΕ σταθερά θα στέκεται στο πλευρό του κυπριακού λαού, με αλληλεγγύη, με φιλία και με κοινούς αγώνες» κατέληξε ο γραμματέας του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk