Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν όταν οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στην Ιντλίμπ, μερικές ώρες πριν αρχίσει να τίθεται σε ισχύ η εκεχειρία που συμφωνήθηκε μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας.

Σε δήλωση, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας τόνισε πως οι τουρκικές δυνάμεις προέβησαν σε αντίποινα σε στόχους της κυβέρνησης της Συρίας.

Σημειώνεται πως οι δύο τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν μόλις λίγη ώρα μετά την απόφαση για κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις, η οποία λήφθηκε κατά την συνάντηση των προέδρων της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα μεσάνυχτα μεταξύ 5ης και 6ης Μαρτίου θα εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές δυνάμεις.

Όπως επεσήμανε ο τούρκος πρόεδρος, τα τουρκικά στρατεύματα διατηρούν το δικαίωμα να απαντήσουν σε οποιαδήποτε «εχθρική πράξη» από τον συριακό στρατό. Ωστόσο, διαβεβαίωσε πως οι τούρκοι στρατιώτες απλώς θα επιβλέπουν την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.