Το δέκατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για τη σύζυγο του 67χρονου άνδρα, του ένατου κρούσματος που επιβεβαιώθηκε χθες στο ίδιο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σύζυγος ήταν μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Εξετάζονται οι επαφές του 67χρονου

Στην ιχνηλάτηση των επαφών του ένατου επιβεβαιωμένου κρούσματος κοροναϊού -στην Ηλεία- προχωρούν οι αρμόδιες Αρχές, που κάνουν αγώνα δρόμου για να εξετάσουν σε πρώτη φάση τους συνταξιδιώτες του και στη συνέχεια όλα τα άτομα που τον συνάντησαν μετά από το ταξίδι του σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Σε καραντίνα είναι και μέλη του προσωπικού νοσοκομείων -σε Αμαλιάδα και Πάτρα- που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή πριν επιβεβαιωθεί ότι νοσεί από τον ιό.

Και έκτακτα μέτρα

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρχές αποφάσισαν την εφαρμογή έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο, μετά και την επιβεβαίωση ένατου κρούσματος στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (όλων των βαθμίδων) σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο και πως απαγορεύονται οι συναθροίσεις (αθλητικές και καλλιτεχνικές), για τις επόμενες 48 ώρες.

Κλειστά θα μείνουν σήμερα Πέμπτη και μεθαύριο, Παρασκευή, το δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας, οι παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και τα ΚΑΠΗ του δήμου Πατρέων. Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κοροναϊού στην περιοχή».

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν το επόμενο 48ωρο.