Σε παράσταση με πρωταγωνιστή τον 23χρονο Ροδίτη παρέπεμπαν όσα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης  για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση, ο 23χρονος καθισμένος στο εδώλιο, και ενώ ήταν κενή η έδρα του δικαστηρίου εκείνος σαν να ήταν παρόντες άρχισε να φωνάζει : «Κυρία πρόεδρε, είμαι αθώος, ο δικηγόρος μου δεν με εκπροσωπεί, δεν είμαι δολοφόνος, δεν είμαι βιαστής. Μόνος μου θα εκπροσωπήσω των εαυτό μου. Όλα τα έκανε ο άλλος. Είμαι ληστής και εφοπλιστής και όχι βιαστής το ξέρουν όλοι».

Στη συνέχεια ο 23χρονος κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στην εισαγγελέα της έδρας (που εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν στην έδρα), λέγοντας: «Κυρία εισαγγελέα θέλω αποδείξεις, θέλουν να με σταυρώσουν σαν τον παππού μου. Εγώ την Ελένη την βοήθησα, έκλαψα για τη πάρτη της».

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο κατηγορούμενος απευθύνθηκε και στον 21χρονο συγκατηγορούμενο του αλβανικής καταγωγής, λέγοντας του τα εξής: «Θα σου σπάσω τα κόκκαλα δολοφόνε». Στο σημείο αυτό υπήρξε ένταση μεταξύ των δυο κατηγορουμένων και αστυνομικοί που βρίσκονταν στην αίθουσα έσπευσαν να τους χωρίσουν.

Εκείνη τη στιγμή η γιαγιά του νεαρού έσπευσε κοντά του. «Μη με αγγίζεις, μη με αγγίζεις μακριά όλο το σόι φώναξε.

Στο σημείο αυτό δικαστές και ένορκοι ανέβηκαν στην έδρα και έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Τι συμβαίνει κύριε κατηγορούμενε;

Κατηγορούμενος: Θέλουν να με βάλουν φυλακή άδικα, θα εκπροσωπήσω μόνος μου τον εαυτό μου …

Πρόεδρος: Έχετε άλλον συνήγορο

Κατηγορούμενος: Μόνος μου…

Πρόεδρος: Πως είστε;

Κατηγορούμενος: Σούπερ.

Πρόεδρος: Έχετε καταναλώσει ουσίες;

Κατηγορούμενος: Ναρκωτικά.

Πρόεδρος: Που τα βρήκατε;

Κατηγορούμενος; Μαγικά.

Εισαγγελέας: Έχετε διάθεση νομίζω …πηγαίνετε προς τα πίσω

Κατηγορούμενος: Φεύγω από το δικαστήριο.

Λαμβάνοντας το λόγο η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνώσει έγγραφο του γιατρού των φυλακών για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του 23χρονου, το οποίο είχε άλλωστε ζητήσει η έδρα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου λαμβάνοντας το λόγο τόνισε ότι βιώνει αυτή τη συμπεριφορά από τον εντολέα της, εδώ και ένα μήνα. «Σκάσε και εσύ…» ακούστηκε τότε ο 23χρονος να λέει στο δικηγόρο του. Λαμβάνοντας τον λόγο η εισαγγελέας της έδρας είπε στον κατηγορούμενο: «Εδώ αυτά που ξέρετε δε περνάνε, θα έχετε άλλη ποινή, ή ηρεμείτε ή φεύγετε, η παράσταση τελείωσε αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε».

Κατηγορούμενος (προς το δικηγόρο του): Πες πως δεν είμαι βιαστής, δεν τη χτύπησα την έσωσα…

Εισαγγελέας: Πρόκειται περί παράστασης, η παράσταση όμως που δεν έχει θεατές.

Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, η πρόεδρος ρώτησε τον κατηγορούμενο αν ανακαλεί την εντολή στον δικηγόρο του. Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί την εκπροσώπησή του από τον δικηγόρο κ. Θεόδωρο Μαντά και τότε το δικαστήριο όρισε δυο νέους δικηγόρους και διέκοψε τη συνεδρίασή του για δυο ώρες.