Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιταλία με τα κρούσματα του κορωνοϊού να αυξάνονται συνεχώς.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορωνοϊό στην Ιταλία ανήλθε σε 52 (+18) τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 2.036 από 1.694 χθες Κυριακή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, 149 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Την ίδια στιγμή, σε εξετάσεις θα υποβληθούν όλα τα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησης της Λομβαρδίας στην Ιταλία, μία από τις περιοχές της Ευρώπης που έχουν πληγεί περισσότερο από την επιδημία του νέου κορωνοοϊού, καθώς ο περιφερειάρχης της επαρχίας αρμόδιος για την βιώσιμη ανάπτυξη βρέθηκε θετικός στον ιό.

Παράλληλα, κρούσμα κορωνοϊού στη Ρώμη κατέγραψαν ο αρχές της Ιταλίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα με το Ansa, αστυνομικός βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο τοπικός σύμβουλος υγείας Αλέσιο Ντ’ Αμάτο ανέφερε ότι γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών και των κινήσεων του αστυνομικού, ενώ η περίπτωσή του συνδέεται με την περιοχή της Λομβαρδίας, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα του νέου κορωνοϊού COVID-19 στην Ιταλία.

«Έχει επιβεβαιωθεί επιδημιολογική σύνδεση με την περιοχή της Λομβαρδίας» δήλωσε.

Μέτρα προφύλαξης

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Γκαλτιέρι, έχει δηλώσει ότι η Ρώμη θα υιοθετήσει μέτρα ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, ποσό αντίστοιχο με το 0,2% του ΑΕΠ της, προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της χώρας να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου ιού.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica ο Γκαλτιέρι επεσήμανε ότι είναι βέβαιος πως η ΕΕ θα εγκρίνει την απαραίτητη αύξηση στο δημόσιο έλλειμα της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα έχουν στα μέσα της εβδομάδας τηλεφωνική επικοινωνία με θέμα τις επιπτώσεις στην οικονομία της επιδημίας της ασθένειας covid-19.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη νοσοκόμων και γιατρών στις περιοχές που βρίσκονται σε απομόνωση, έως τώρα 30 γιατροί που έχουν βγει στην σύνταξη προσέφεραν εθελοντικά το επαγγελματικό τους έργο. Επίσης, αναμένεται να επισπευσθεί κατά δυο μήνες η υποστήριξη της πτυχιακής εργασίας περίπου 50 νέων νοσοκόμων, ώστε να μπορέσουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.