Δυο ώρες και κάτι διήρκεσε η κατάθεση της «Αικατερίνης Κελέση» η οποία επέλεξε να κινηθεί στην γραμμή της άρνησης να απαντήσει στην ουσία των ερωτήσεων που της απηύθυναν τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής που βρέθηκαν για δεύτερη μέρα στην ΓΑΔΑ.

Είχε προηγηθεί χθες η κατάθεση του έτερου προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» ο οποίος προσπάθησε να «μαζέψει» όσα είχε υποστηρίξει στις καταθέσεις του αναφορικά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Η «Κελέση» επέμεινε σε όσα έχει καταθέσει «στοχοποιώντας» τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένο κ.ά. δηλώνοντας: «Επιβεβαιώνω όσα έχω καταθέσει. Αρνούμαι να καταθέσω οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν αφορά τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Καταθέτοντας με τον ίδιο τρόπο που κατέθεσε και ο «Σαράφης» (με αλλοιωμένη φωνή και από διαφορετικό δωμάτιο δίχως εικόνα), η «Κελέση» ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «δεν γνωρίζω τίποτε γι’ αυτό που ερευνάτε» και ότι «δεν έχω καμία  απολύτως σχέση με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου, ούτε γνωρίζω κάτι γι’ αυτά που τον αφορούν και θα με ρωτήσετε εξ αρχής».

Αναφορικά με τις καταθέσεις της φέρεται να είπε ότι «για την υπόθεση Novartis ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω για αυτήν όταν κληθώ στο Δικαστήριο».

Ενώ στο ερώτημα αν έχει δει ποτέ κάποιον πολιτικό από κοντά, απάντησε: «Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω». Ρωτήθηκε ακόμα πώς ένοιωσε όταν είδε τον κ. Πικραμμένο να κλαίει στην Βουλή κατηγορούμενος με βάση την δική της κατάθεση και απάντησε: «Δεν σχετίζεται αυτό με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου». Ενώ όταν της επισημάνθηκε ότι υπάρχει έγγραφο που η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά της ως προστατευόμενη μάρτυρα απάντησε: «Δεν με αφορά».

Η μάρτυρας ανέφερε ακόμα ότι «όλα αυτά που κατέθεσα αποτελούσαν πρακτικές της εταιρίας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της», υπογραμμίζοντας ότι οι καταθέσεις της έγιναν αυτοβούλως «και με γνώμονα την αλήθεια».

«Δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δική μου συνειδητή απόφαση», είπε προσθέτοντας ότι «δεν εμφανίστηκα, δεν εξετάστηκα και δεν κατέθεσα σε καμία αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τώρα ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής».

Μάλιστα σημείωσε ότι «στην Εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκα κατόπιν δικής μου  πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου».

Μετά την κατάθεσή της πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι «ο “Σαράφης” διέψευσε τον “Σαράφη” και τα πήρε όλα πίσω και η “Κελέση” δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις». Και τόνιζαν ότι «υπό τον φόβο των ερωτήσεων αρνήθηκε να απαντήσει σνομπάροντας την επιτροπή».