Παγκόσμιος συντονισμός

Οι εξαρτήσεις που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση τέθηκαν στο «τραπέζι» του G20 αλλά απαντήσεις φυσικά δεν δόθηκαν.

Οι αξιωματούχοι του G20 στη διήμερη διάσκεψη στο Ριάντ αντί να επιχειρήσουν να διαμορφώσουν συντονισμένη απάντηση στην απειλή του κορωνοϊού περιορίστηκαν σε γενικόλογες διαπιστώσεις.

Όπως για παράδειγμα ότι η εξασθένηση της οικονομικής δραστηριότητας λόγω της επιδημίας θα επηρεάσει την παγκόσμια ανάπτυξη, συμπέρασμα στο οποίο μπορεί κάποιος να καταλήξει χωρίς να είναι μέλος του G20…

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, στην οποία σημειωτέον δεν συμμετείχε εκπρόσωπος της Κίνας, οι αξιωματούχοι του G20 διατυπώνουν απλώς τη δέσμευσή τους να ενισχυθεί η παγκόσμια παρακολούθηση της εξέλιξης της επιδημίας.

Το μήνυμα που εξέπεμψαν ήταν βέβαιο ότι δεν θα καθησύχαζε τις ανησυχίες των επενδυτών.

Χθες, τα χρηματιστήρια και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού βίωσαν «μαύρη Δευτέρα» και το ελληνικό κατάρρευση χωρίς αντιστάσεις.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτηρίζει πολύ ανησυχητική την ξαφνική αύξηση των κρουσμάτων και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο πανδημίας.

Η ταχεία εξάπλωση του κορωνοϊού συνδέεται αναμφισβήτητα με τη διαρκώς αυξανόμενη κινητικότητα και αλληλοεξάρτηση μεταξύ των χωρών.

Οι εξαρτήσεις που προκαλεί η παγκοσμιοποίηση τέθηκαν και αυτές στο «τραπέζι» του G20 αλλά απαντήσεις φυσικά δεν δόθηκαν.

Στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο στον οποίο ζούμε, τα μεγάλα προβλήματα απαιτούν παγκόσμιο συντονισμό.

Oι ισχυροί του πλανήτη οφείλουν να επαυξήσουν τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της απειλής και να υιοθετήσουν ενιαίο σχέδιο δράσης προτού να είναι αργά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk