Τα ιβουάρ πέδιλα με το τακούνι σε σχήμα ορχιδέας και την υπογραφή Alexander McQueen «βυθίστηκαν» στο βελούδινο, πολύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Η Εσθήρ προσπαθούσε να κρατήσει την ισορροπία της με μάλλον ανεπιτυχή τρόπο. Ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος στεκόταν κοντά στα μεγάλα παράθυρα της κατοικίας του έλληνα επιχειρηματία με «φόντο» την εντυπωσιακά φωτισμένη Park Lane, της έριξε ένα βλέμμα γεμάτο κατανόηση. Η παιδική μου φίλη δοκίμασε την πλέον ευχάριστη έκπληξη της ζωής της, όταν στην κατοικία του συμπατριώτη μας, με τους πίνακες των Ρενουάρ, Γκογκέν αλλά και των Tomoo Gokita, Eddie Martinez και Rashaad να παίζουν κυρίαρχο ρόλο, συνάντησε τον διάσημο βρετανό ηθοποιό. Αυτή ήταν η μεγάλη έκπληξη άλλωστε την οποία επιφύλασσε ο οικοδεσπότης στους προσκεκλημένους του. Ο Ντάνιελ Κρεγκ βρισκόταν, όπως είναι φυσικό, στο επίκεντρο της προσοχής.

Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής, ο οποίος τον γνωρίζει από την εποχή που ήταν ακόμη άγνωστος, με πληροφόρησε ότι ζεύγος συμπατριωτών μας το οποίο αυτές τις ημέρες απολαμβάνει τις διακοπές του στο St. Moritz, ετοιμάζει ένα λαμπερό, ιδιωτικό gathering το βράδυ της επίσημης πρεμιέρας της ταινίας «No Time to Die». Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα ως γνωστόν στις 2 Απριλίου, με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ (Γουίλιαμ και Κέιτ) να δίνουν το «παρών». Η σύζυγος του έλληνα επιχειρηματία ήταν αυτή η οποία είχε την ιδέα του όλου «εγχειρήματος». Η συγκεκριμένη έσπευσε να κλείσει μια ολόκληρη κινηματογραφική αίθουσα στο Λονδίνο, με σκοπό να φιλοξενήσει τους καλεσμένους της. Μετά το τέλος της προβολής της εκπληκτικής αυτής περιπέτειας με τον πράκτορα 007 σε… νέα κατορθώματα, θα ακολουθήσει party με σαμπάνιες. Πάντα με «φόντο» τον κινηματογράφο της βρετανικής πρωτεύουσας. Στενοί φίλοι με πληροφόρησαν ότι ίσως είναι το παλιό, αγαπημένο σινεμά «Curzon», απέναντι από την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, πολύ κοντά στο members’ club «Loulou’s». Superbe!

Η Ματέρα και η ελληνική γραφειοκρατία…

Η Εσθήρ κατορθώνει τελικά να «βγάλει» στην επιφάνεια το πέδιλο-γλυπτό του εμβληματικού οίκου Alexander McQueen. Το δημιούργημα της ανοιξιάτικης-καλοκαιρινής συλλογής του brand που ίδρυσε ο υπερταλαντούχος μετρ ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή, κλέβει ματιές. Η Κάια Κέρμπερ, η νεαρή, πανέμορφη κόρη της Σίντι Κρόφορντ, το φόρεσε θεαματικά στην πασαρέλα. Η νέα ταινία James Bond, με τα πλέον επικίνδυνα γυρίσματα να έχουν γίνει στην υπέροχη Ματέρα της γειτονικής Ιταλίας (η γραφειοκρατία στη χώρα μας απομακρύνει τους μεγαλοπαραγωγούς και το «βαρύ» χρήμα, αφού στρέφονται σε άλλες, κοντινές και περισσότερο ευέλικτες, περιοχές), διαθέτει όπως πάντα εκθαμβωτικά ωραία κορίτσια στο σετ. Εκείνη όμως η οποία συγκεντρώνει το τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών media είναι η sexy κουβανή ηθοποιός Ανα ντε Αρμας.

Ο έλληνας επιχειρηματίας, τα parties, το άδοξο τέλος

Τελικά οι ταινίες James Bond δημιουργούν πάντα ενδιαφέρον, όχι μόνο κινηματογραφικό αλλά και κοινωνικό. Glamorous parties, διάσημοι stars και μεγαλοεπιχειρηματίες, γοητευτικές γυναίκες με δημιουργίες κορυφαίων σχεδιαστών. Αρκετά παλιά, τότε που κανείς δεν φανταζόταν ότι θα αντιμετωπίζαμε αυτή τη φοβερή οικονομική κρίση, τα big parties πραγματοποιούνταν στο «Mercedes», στην Πανεπιστημίου. Μερικά χρόνια πριν, γνωστός ισχυρός επιχειρηματίας, ιδιαίτερα προβεβλημένος από τα media, ήταν ο οικοδεσπότης σε ιδιωτικό πάρτι με αφορμή καινούργια ταινία του Πράκτορα 007. Ολόκληρη η golden αίθουσα πασίγνωστου σινεμά «κλεινόταν» από τον επιχειρηματία με τη λαμπερή ζωή. Τις αστραφτερές εκείνες νύχτες, πάρα πολλοί φίλοι ήταν κοντά του. Πανέτοιμοι να τσουγκρίσουν μαζί του ένα ποτήρι συλλεκτικής σαμπάνιας. Οι κύριοι με τα σκουρόχρωμα κοστούμια και οι συνοδοί τους ντυμένες με Chanel και Lanvin, «τσιμπούσαν» μέσα από πιατέλες Christofle, χαβιάρι και γαρίδες πασπαλισμένες με κάρι. Κολακευτικά σχόλια, χαμόγελα, λικνίσματα στους ήχους της μουσικής. Τώρα ο επιχειρηματίας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Προβλήματα υγείας και οικονομικής φύσεως. Εχει μείνει σχεδόν μόνος. Κάποιοι, ελάχιστοι είναι η αλήθεια, οι οποίοι ενδιαφέρονται ακόμη για εκείνον, αναρωτιούνται πού πήγε όλος εκείνος ο κόσμος με τα αστραφτερά χαμόγελα που σχημάτιζε χρυσοφόρους κύκλους γύρω του. Εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα σύννεφο. Κάτι σαν αυτά που «κυκλοφορούν» όταν ο δαιμόνιος πράκτορας επιστρέφει στο γκρίζο, βροχερό Λονδίνο και στα γραφεία των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών…

Ενα gathering στην Πατριάρχου Ιωακείμ…

Ροζ και λευκές ορχιδέες, παιώνιες και κόκκινα τριαντάφυλλα. Αυτά είναι τα λουλούδια που σύμφωνα με τον Φίφη Δελμούζο-Κασσανδρή προτιμούν οι κυρίες των βορείων προαστίων. Τώρα τα αγαπημένα άνθη όπως οι ορχιδέες, «κυκλοφορούν» και σε τακούνια. Ο καιρός είναι βροχερός, η άνοιξη όμως πλησιάζει γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το νιώθεις στην ατμόσφαιρα όταν τα μουντά χρώματα αποκτούν μία διαφορετική λάμψη με «κουκκίδες» από ροζ, γαλάζιο, κίτρινο. Αισιόδοξα χρώματα για ένα gathering στο κέντρο της πόλης, με πολλά νέα παιδιά να δίνουν εντυπωσιακό «παρών». Στην Πατριάρχου Ιωακείμ και το δημοφιλές «Woo-woo» η νεαρή Νίκη Καπποπούλου (κόρη του γνωστού επιχειρηματία στον χώρο των γκαλερί και μεγάλων δημοπρασιών) κατόρθωσε να συγκεντρώσει ένα πολύ σημαντικό ποσό για τους ευγενείς σκοπούς της οργάνωσης «Make A Wish» (η Νίκη ίδρυσε το νεανικό τμήμα της οργάνωσης). Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών έγιναν ακόμη πιο λαμπερά μετά το τέλος της συγκεκριμένης βραδιάς, όπου ανάμεσα σε γοητευτικούς νεαρούς και στα κορίτσια με τα εντυπωσιακά outfits και δωδεκάποντα ήταν γόνοι των οικογενειών Προκοπίου, Οικονόμου, Γουλανδρή κ.ά.

Ο κ. Πάιατ, οι αμερικανοί και οι προσκλήσεις

Παρακολουθούσα τις δηλώσεις του αμερικανού πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ, γύρω από την κοινή στρατιωτική άσκηση μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ. Νομίζω ότι ο κ. Πάιατ είναι ο πλέον συμπαθής διπλωμάτης ανάμεσα σε όλους αυτούς που έχουν υπηρετήσει κατά καιρούς στην Ελλάδα. Ισως επειδή είναι ιδιαίτερα low profile στις κοινωνικές του συναναστροφές. Ο αμερικανός πρεσβευτής μού έκανε εντύπωση όταν μερικές ημέρες πριν, στη μεγάλη εκδήλωση της Aegean για την παραλαβή των νέων Airbus και παρά το γεγονός ότι στηριζόταν σε πατερίτσα λόγω κάποιου μικρού προβλήματος, περίμενε υπομονετικά στη σειρά του για να επισκεφθεί και «περιηγηθεί» στο αεροπλάνο. Οι αμερικανοί πάντως τουρίστες πληροφορούμαι ότι ήδη έχουν κλείσει ξενοδοχεία στη Μύκονο. Αρκετοί προχώρησαν στην ενοικίαση λαμπερών επαύλεων οι οποίες στοιχίζουν χιλιάδες ευρώ την ημέρα. Ομάδα πάμπλουτων Αμερικανών ήταν ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι επισκέφθηκαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα το Μαρακές για εικαστικά γεγονότα που έχουν να κάνουν με τη ζωγραφική και γλυπτική στην Αφρική. Οι καλλιτέχνες της αφρικανικής ηπείρου κερδίζουν έδαφος έναντι των συναδέλφων. Μικρά γλυπτά όμως θυμίζουν και τα κοσμήματα της νεαρής, ταλαντούχας Μαριάννας Λαιμού, η οποία παρουσίασε το website της σε κλειστό κύκλο. Κάλεσμα στο κέντρο της πόλης ετοιμάζεται πυρετωδώς από σύζυγο γνωστού εφοπλιστή, με αφορμή τα γενέθλιά της, αρχές Απριλίου…