Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στη Ζάκυνθο από τις αλλεπάλληλες κλοπές και διαρρήξεις που σημειώνονται τους τελευταίους μήνες σε πολλές περιοχές του νησιού.

Οι καταγγελίες είναι δεκάδες με την Αστυνομία στο νησί να δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας με τους διαρρήκτες να κάνουν βόλτες ανενόχλητοι και να εισβάλλουν στα σπίτια δεν φαίνεται να πτοεί τις συμμορίες.

Πηγή ΦΩΤΟ enimerosi.com

Ένα από τα τελευταία περιστατικά που καταγράφηκε και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στη Ζάκυνθο είχε θύμα γνωστό επιχειρηματία της Ζακύνθου και την οικογένειά ο οποίος χάρη στην ψύχραιμη αντίδρασή του απέτρεψε τα χειρότερα.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το περιστατικό συνέβη στον Άγιο Δημήτριο με τον επιχειρηματία να είναι με το παιδί του μέσα στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης εκείνη την ώρα, για καλή του τύχη, βρισκόταν στο γραφείο του και είχε τη δυνατότητα να παρακολουθεί τις κάμερες που είχε τοποθετήσει εντός και εκτός της οικίας του.

Ξαφνικά παρατήρησε κάποιες ύποπτες κινήσεις τριών ατόμων έξω από την οικία του (συγκεκριμένα προσπαθούσαν να παραβιάσουν την πίσω μπαλκονόπορτα) και χωρίς να το σκεφτεί βγήκε από την κεντρική πόρτα και άρχισε να φωνάζει, φοβίζοντας τους… επίδοξους διαρρήκτες οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους καθώς και τις πινακίδες από τα μηχανάκια τα έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφάλειες τόσο του σπιτιού όσο και του βενζινάδικου.

Επόμενη κίνησή του ήταν να καλέσει την αστυνομία και να τους ενημερώσει για το συμβάν, δείχνοντάς τους το σχετικό βίντεο, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να… γλιτώσει κάποιους άλλους συνανθρώπους του που μπορεί να έπεφταν θύματα των επίδοξων ληστών.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει συσκέψεις με την εισαγγελία, την αστυνομία και τις άλλες τοπικές αρχές του νησιού προκειμένου να βρεθούν τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης την ώρα που όλο και περισσότεροι κάτοικοι στην απόγνωσή τους απειλούν ότι δεν θα διστάσουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.