Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από το πρωί σε αρκετούς δρόμους της Αθήνας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας με αφορμή την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού.

Τα Μέσα Μεταφοράς έχουν τραβήξει χειρόφρενο με αποτέλεσμα η κίνηση να αυξάνεται συνεχώς στους δρόμους της πόλης, ειδικά όσο πλησιάζει η ώρα των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικός και τραμ είχαν εδώ και μέρες ανακοινώσει 24ωρη απεργία, ενώ τελευταία στιγμή αποφάσισαν να απεργήσουν οι εργαζόμενοι σε τρένα του ΟΣΕ και του Προαστικού.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εκδόθηκε στις 6:30 το πρωί «λόγω αιφνιδιαστικής και απροειδοποίητης απεργίας του προσωπικού του ΟΣΕ δεν εξασφαλίζεται η κυκλοφορία των τρένων. Έτσι παραμένουν ακινητοποιημένες οι αμαξοστοιχίες Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ο Προαστιακός».

Από τις 7 το πρωί ξεκίνησαν τα προβλήματα στους δρόμους με τα δύο ρεύματα του Κηφισού αλλά και της Κηφισίας να έχουν αυξημένη κίνηση.

Οι συγκεντρώσεις

Τρεις είναι οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη από τα σωματεία που απεργούν.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια

Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στα Χαυτεία στις 10:30

Η ΑΔΕΔΥ στις 11:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

Δεμένα τα πλοία

Στην 24ωρη απεργία μετέχουν και οι ναυτεργάτες μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ). Έτσι, τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά θα παραμείνουν δεμένα, ενώ πολλές εταιρίες θα πραγματοποιήσουν τροποποιήσεις και αλλαγές στα δρομολόγιά τους, στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Στην απεργία θα συμμετέχουν και τα σωματεία της Πανελλήνιας Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» της Πανελλήνιας Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ «ΠΕΣ/ΝΑΤ».