Διατάχθηκε η βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη» – Δεν προσήλθε στην ΓΑΔΑ να καταθέσει

Επικαλέστηκε ότι δεν τηρούνται οι όροι προστασίας του – Αναζητείται από την αστυνομία

Την βίαιη προσαγωγή του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη», διέταξε η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, κλιμάκιο της οποίας -χωρίς την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ- πήγε στην ΓΑΔΑ προκειμένου να τον εξετάσει. Ο ίδιος ωστόσο αρνήθηκε να εμφανιστεί υποστηρίζοντας ότι δεν τηρούνται οι όροι για την προστασία του.

Σημειώνεται ότι ο «Μάξιμος Σαράφης» είχε ζητήσει να καταθέσει με την χρήση ηλεκτρονικών μέσων ηχητικής μετάδοσης και όχι με φυσική παρουσία, όπως εκ του νόμου προβλέπεται».

Στην ΓΑΔΑ προσήλθαν να εξετάσουν τον μάρτυρα ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Γιάννης Μπούγας, ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, από το ΚΙΝΑΛ ο Βασίλης Κεγκέρογλου, από το ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος και από την Ελληνική Λύση ο Βασίλης Βιλιάρδος (σύμφωνα με τις πληροφορίες το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση δεν υπέγραψαν το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του μάρτυρα).

Σημειώνεται, πάντως, ότι τα στοιχεία του μάρτυρα -ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κλπ.- δεν είναι γνωστά, ενώ το Τμήμα Προστασίας Μαρτύρων της ΓΑΔΑ λέγεται ότι διαθέτει μόνο ένα τηλέφωνο με το οποίο γίνεται η επικοινωνία μαζί του.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές αναζητούν ήδη τον «Μάξιμο Σαράφη» προκειμένου να γίνει η κατάθεσή του ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk