Η ΑΕΚ πέρασε από το Βικελίδης, στο πιο δύσκολο ματς από όσα απέμεναν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, με το… στιλ που καθιερώνει ο Μάσιμο Καρέρα. Σφικτή άμυνα, ένα γκολ και… νίκη.

Η Ένωση επικράτησε του Άρη με 1-0 στη Θεσσαλονίκη χάρης στο γκολ του Αλμπάνη, με την εικόνα της να είναι εκείνη που μας έχει συνηθίσει τελευταία. Χωρίς πολλές φάσεις και ωραίο θέαμα, με σκληροτράχηλη άμυνα όμως και… ουσία.

O Mάσιμο Καρέρα αιφνιδίασε πολλούς με την ενδεκάδα που επέλεξε, μιας και έμειναν εκτός οι Αραούχο, Μάνταλος, με τους Αλμπάνη, Κλωναρίδη να ξεκινούν βασικοί. Μια επιλογή που δικαίωσε τον προπονητή του Δικεφάλου μόλις στο 5’!

Ο Κρίστισιτς έκανε μια κάθετη πάσα, η μπάλα βρήκε και σε πόδι παίκτη του Άρη και στρώθηκε στον Αλμπάνη, που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Κουέστα για το 0-1 της ΑΕΚ!

Η Ένωση πήρε έτσι από πολύ νωρίς το προβάδισμα στο ματς, που πήγε στα μέτρα της. Η ΑΕΚ κλείστηκε, έδωσε μέτρα στον αντίπαλο και έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στα νώτα της.

Πάντως οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση και στο 12’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, με την καρφωτή κεφαλιά του προωθημένου Δεληζήση που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι εφάρμοσαν πιστά το δόγμα Καρέρα, που περιλαμβάνει συντηρητικό παιχνίδι και διασφάλιση του 1-0. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Ο Άρης είχε την μπάλα στα πόδια, όμως αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή της ΑΕΚ.

Τα πράγματα για τον Μίκαελ Ένινγκ έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο 38’, όταν ο Ιντέγε ζήτησε αλλαγή, αδυνατώντας να συνεχίσει. Στη θέση του έμπειρου φορ πέρασε ο Ντουρμισάι.

Στο 40’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε πτώση του Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή, σε φάση που τον παίκτη των γηπεδούχων μάρκαρε ο Κλωναρίδης.

Ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, ενώ την ίδια άποψη είχε και το VAR. Ο Ντουρμισάι πρωταγωνίστησε στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, όταν αστόχησε απελπιστικά στο 45’ από καλή θέση. Έτσι, το ημίχρονο έληξε με την ΑΕΚ να προηγείται χάρις στο γκολ του Αλμπάνη.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα έκανε την πρώτη του παρέμβαση στο ματς, ρίχνοντας στη μάχη τον Σέρχιο Αραούχο, αντί του Κλωναρίδη.

Η πρώτη ευκαιρία της επανάληψης ήρθε πάντως για τον Άρη. Στο 58’ ο Γκάμα ελίχθηκε ωραία, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως ο Μπάρκας είχε απάντηση.

Ο Άρης είχε ανεβάσει στροφές και πίεζε περισσότερο για την ισοφάριση. Από την άλλη ήταν σαφές πως η ΑΕΚ αμυνόταν με ξεκάθαρο στόχο να βρει μία ακόμα φάση και να «κλειδώσει» το ματς.

Ο Καρέρα πέρασε στο ματς και τον Μάνταλο αντί του Αλμπάνη, προκειμένου η ομάδα του να αποκτήσει μεγαλύτερη ηρεμία στο παιχνίδι της και καλύτερο έλεγχο της μπάλας.

Στο 75’ ο Λάρσον θα πιάσει μια κεφαλιά από καλή θέση, χωρίς όμως να βρει στόχο. Ο Καρέρα κάπου εκεί έκανε την τελευταία του παρέμβαση στο ματς, με τον Οικονόμου αντί του Βέρντε και τη διάταξη να μετατρέπεται σε 3-5-2.

Aυτό έδωσε στην Ένωση τη δυνατότητα να νιώσει μεγαλύτερη ασφάλεια να πάει… σβηστά το παιχνίδι μέχρι το τέλος, πανηγυρίζοντας μια πολύ σημαντική νίκη.