Στην αναμονή για την ηλεκτροδότηση του προσωρινού εκδοτηρίου εισιτηρίων στην Κάτω Αχαϊά, καθώς και στη σύνδεση με το διαδίκτυο έχει σκοντάψει προσωρινά η έναρξη των δρομολογίων του Προαστιακού της Πάτρας. Με ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., επισημαίνει ότι προκειμένου να ξεκινήσουν τα νέα δρομολόγια «πρέπει να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες για την εύρυθμη λειτουργία του σταθμού, καθώς και του εκδοτηρίου της Κάτω Αχαϊάς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της, αλλά και του προσωπικού της».

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμαστικών δρομολογίων της πρώτης επέκτασης του Προαστικού της Πάτρας, που είναι και το πλέον επιτυχημένο εμπορικά προαστιακό σύστημα στη χώρα, οι φήμες ήθελαν τα δρομολόγια να έχουν ξεκινήσει ήδη από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδας. Οι εκκρεμότητες όμως δεν επέτρεψαν μέχρι στιγμής αυτό να πραγματοποιηθεί.

Έτσι, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την πρώτη της επίσημη ενημέρωση σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού προς την Κάτω Αχαϊά, σημειώνει ότι «αναμένει την ηλεκτροδότηση του προσωρινού εκδοτηρίου εισιτηρίων στην Κάτω Αχαϊά από το δίκτυο της ΔΕΗ, καθώς και τη σύνδεση με το διαδίκτυο, η οποία είναι απαραίτητη για την έκδοση εισιτηρίων μέσω του κεντρικού συστήματος της εταιρείας».

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. πιστή στις δεσμεύσεις της για αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες προς το επιβατικό κοινό, θα προχωρήσει στην έναρξη των νέων δρομολογίων του Προαστιακού από και προς την Κάτω Αχαϊά, εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για ομαλή και ασφαλή λειτουργία» επισημαίνεται.

Με την πρώτη μεγάλη επέκταση του Προαστιακού της Πάτρας το δίκτυο θα περιλαμβάνει επιπλέον 20,8 χλμ. μετρικής γραμμής, τριπλασιάζοντας το μήκος της γραμμής. Συνολικά, το δίκτυο θα διαθέτει πλέον 32,9 χλμ. Η διάρκεια των δρομολογίων θα είναι μισή ώρα και τα τρένα θα αναπτύσσουν ταχύτητα μέχρι και 90 χλμ/ώρα.

Για την τιμολόγηση των εισιτηρίων εφαρμόζεται το εξής ζωνικό σύστημα:

Α ζώνη: Άγιος Βασίλειος-Άγιος Ανδρέας (η υπάρχουσα προαστιακή γραμμή Πάτρας)

Περιλαμβάνονται οι σταθμοί: Άγιος Βασίλειος-Ακταίο-Ρίο-Καστελόκαμπος-Μοραΐτικα-Αγυία-Παναχαϊκή-Πάτρα-Άγιος Ανδρέας.

Β ζώνη: Πάτρα/Άγιος Ανδρέας-Τσουκαλέικα (νέα προαστιακή γραμμή)

Περιλαμβάνονται οι σταθμοί: (Πάτρα/Άγιος Ανδρέας)-Ανθείας-Ιτιές-Παραλία Πατρών-Τσαούση/Μινδιλόγλι-Βραχνέικα-Τσουκαλέικα.

Γ ζώνη: Τσουκαλέικα-Κάτω Αχαϊά (νέα προαστιακή γραμμή)

Περιλαμβάνονται οι σταθμοί: (Τσουκαλέικα)-Καμίνια-Αλυσσός-Κάτω Αχαϊά.

Τιμές εισιτηρίων:

Για τις μετακινήσεις εντός ζώνης (Α ή Β ή Γ):                            €1,40 κανονική τιμή/€1 με έκπτωση

Για τις μετακινήσεις εντός 2 ζωνών (Α, Β ή Β, Γ):                         €2,20 κανονική τιμή, €1,50 με έκπτωση

Για τις μετακινήσεις και στις 3 ζώνες (Α, Β, Γ):                              €3 κανονική τιμή, €2 με έκπτωση