Βηρυτός: Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών έξω από το Κοινοβούλιο (εικόνες)

Ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από ένα κίνημα αμφισβήτησης, το οποίο καταγγέλλει το σύνολο της πολιτικής τάξης την οποία οι πολίτες κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα, σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης

er

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έριξαν δακρυγόνα και χρησιμοποίησαν αντλίες νερού για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη Βηρυτό κοντά στο κοινοβούλιο, το οποίο θα εξετάσει τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης.

Εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν βγει νωρίς το πρωί στους δρόμους στο κέντρο της Βηρυτού για να εμποδίσουν τους βουλευτές να φτάσουν στο κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας τη νέα κυβέρνηση υπό τον πρωθυπουργό Χάσαν Ντίαμπ η οποία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους.

Προτού διεξαχθεί η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, το κοινοβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει δύο φορές, σήμερα και αύριο στις 11:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ώστε οι βουλευτές να υποβάλουν ερωτήσεις στους υπουργούς και να εξετάσουν το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης.

Ο Λίβανος συγκλονίζεται από τις 17 Οκτωβρίου από ένα κίνημα αμφισβήτησης, το οποίο καταγγέλλει το σύνολο της πολιτικής τάξης την οποία οι πολίτες κατηγορούν για διαφθορά και ανικανότητα, σε μια χώρα που βρίσκεται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ενίσχυσαν την παρουσία τους γύρω από το κοινοβούλιο, εγείροντας τοίχους από τσιμέντο για να κλείσουν πολλούς δρόμους της Βηρυτού.

Ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν σε πολλές λεωφόρους που οδηγούν στο κοινοβούλιο, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν σε μία από αυτές, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk