Ως στόχος πιέσεων, απειλών και πειθαρχικών διώξεων για τον χειρισμό εκ μέρους της της υπόθεσης Βγενόπουλου εμφανίστηκε η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη στην προανακριτική επιτροπή βάζοντας και εκείνη στο στόχαστρο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η ίδια επανέλαβε ουσιαστικά όσα είχε πει παλαιότερα (2016) ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ήταν την χρονιά που είχε δεχθεί τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στην πολυκατοικία που διέμενε από τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Η κυρία Τσατάνη είχε θέσει την δικογραφία Βγενόπουλου στο αρχείο, ενώ φέρεται να δεχόταν μπαράζ πιέσεων από τον κ. Παπαγγελόπουλο προκειμένου να επιστρέψει τον φάκελο στην εισαγγελία Διαφθοράς. Εναντίον της είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, ενώ με παραγγελία της τότε εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, η δικογραφία ανασύρθηκε.

Η ίδια επιχειρώντας να εμφανιστεί ως στόχος μεθοδεύσεων φέρεται να κατέθεσε στην προανακριτική: «Πριν ξεκινήσει το κυνήγι μου από τον Παπαγγελόπουλο, υπήρξε δημοσίευμα με τίτλο “Ένα βήμα πριν τη δίωξη”. Και μετά υπήρξε άλλο δημοσίευμα με δήλωση Παπαγγελόπουλου που έλεγε ότι “Δεν θα επιτρέψω δικαστικά πραξικοπήματα”». Ανέφερε δε το εξής περιστατικό: «Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: “Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου”». Αναφερθείσα σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα, είπε ότι «με στοχοποιούσαν ως δήθεν διεφθαρμένη εισαγγελέα λόγω της υπόθεσης Βγενόπουλου». «Υπήρξε μια εξευτελιστική στοχοποίησή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης την ρώτησε σχετικά: «Από τον Παπαγγελόπουλο; Δηλαδή κάποιοι πήραν τα λεγόμενά του και τα έκαναν προκήρυξη;». Εκεί παρενέβη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας λέγοντας ειρωνικά: «Όχι μόνο. Έγραψε και την προκήρυξη…». Πάντως η πρώην εισαγγελέας Εφετών κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως «ό,τι είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι, αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των πυρήνων της φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου», ενώ σημείωσε πως «όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του κ. Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του Βγενόπουλου επειδή είχε εμμονή». Η μάρτυρας ρωτήθηκε από τον κ. Πλεύρη αν στις 14/11/15 της ζήτησε να επιστρέψει τον φάκελο στην τότε εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου: «Ναι, για να ασκηθούν διώξεις όπως είπε», απάντησε. Ο βουλευτής την ρώτησε «αν είχε δικαίωμα να σας ζητήσει να επιστρέψετε τον φάκελο» και η κυρία Τσατάνη του απάντησε πως «προφανώς όχι». «Στις 22/11/15 σας ξαναζήτησε επιστροφή του φακέλου με πιέσεις;», της είπε ο κ. Πλεύρης και εκείνη του απάντησε: «Εκβιαστικά μου είπε: “ακόμη δεν γύρισες τον φάκελο, γιατί δεν τον γύρισες; Εάν δεν συμμορφωθείς θα αρχίσει άγριος πόλεμος σε βάρος σου. Συμμορφώσου, να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου”». Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

– Πλεύρης: Καταγγέλλετε δηλαδή ότι δεχθήκατε πιέσεις εκβιαστικές από τον κ. Παπαγγελόπουλο κι ότι δεν ενδώσατε και υπήρξε πόλεμος σε βάρος σας με δημοσιεύματα και πειθαρχικά; Διότι τα ίδια λένε και άλλοι εισαγγελικοί λειτουργοί, Ράικου, Αθανασίου, Αγγελής;

– Τσατάνη: Εγώ αρνήθηκα να ενδώσω σε πιέσεις και δέχθηκα όχι μόνο δημοσιεύματα αλλά και πειθαρχικά και τρομοκρατική επίθεση.

– Πλεύρης: Την πειθαρχική σας δίωξη την ανέλαβε η κυρία Θάνου τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και μετέπειτα νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώ είχε αρχειοθετηθεί η υπόθεση;

– Τσατάνη: Ναι.

Η ίδια αναφέρθηκε και στο περιστατικό κατά το οποίο έδιωξε τον κ. Παπαγγελόπουλο ο οποίος επιχείρησε να πάρει μέρος σε σύσκεψη με κύπριους δικαστικούς που αφορούσε την υπόθεση Βγενόπουλου. Ο κ. Πλεύρης την ρώτησε: «Μας είπατε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να συμμετέχει σε μια σύσκεψη στις 10/7/15 με Κύπριους δικαστικούς. Ήταν νόμιμη η συμμετοχή του;». «Ήταν παράτυπη η συμμετοχή του», απάντησε η μάρτυρας, ενώ ο βουλευτής επανήλθε: «Ο κ. Παπαγγελόπουλος εισήλθε στη σύσκεψη με τους εισαγγελείς χωρίς να έχει δικαίωμα;». «Δεν είχε δικαίωμα και αντέδρασα, μου είπε ότι ενδιαφέρεται ο ίδιος». Η κυρία Τσατάνη ρωτήθηκε και για το σκέλος της Novartis. Συγκεκριμένα ο κ. Λάππας την ρώτησε: «Γνωρίζετε αν ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει παρέμβει στην υπόθεση Novartis;». «Δεν γνωρίζω τίποτα», απάντησε εκείνη, ενώ αναφερθείσα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης φέρεται να σημείωσε κάποια στιγμή: «Καρτερώ την ώρα. Πιστεύω πρώτα στον Θεό και μετά στην Δικαιοσύνη».