Τα επόμενα βήματα Μετά από πολύμηνες διαδικασίες οι πιστώτριες τράπεζες της Creta Farms υπέγραψαν το σχέδιο εξυγίανσης της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας με τον προτιμητέο επενδυτή που είναι η Impala του κ. Δ. Βιντζηλαίου.

Θα ακολουθήσει η έγκριση του σχεδίου από τη γενική συνέλευση των μετόχων και υποβολή του αιτήματος εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου επίσης προς έγκριση.

Σχετική ανακοίνωση ανήρτησε χθες το βράδυ η Creta Farms:

«Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της και τον υποψήφιο στρατηγικό επενδυτή, την εταιρεία «IMPALA HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», θυγατρική της «BELLA BULGARIA S.A.» και επετεύχθη Συμφωνία Εξυγίανσης της Εταιρείας. Η Συμφωνία αυτή θα ολοκληρωθεί και θα υλοποιηθεί υπό την προϋπόθεση της σχετικής επικύρωσής της (σύμφωνα με τα άρθρα 106β και δ του Ν. 3588/2007 όπως ισχύει) από τις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές αρχές. Δεδομένων των ανωτέρω, η Εταιρεία θα προβεί άμεσα στην κατάθεση της αίτησης προς επικύρωση της ως άνω υπογραφείσας Συμφωνίας Εξυγίανσης ενώπιον του αρμοδίου Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρεθύμνου».

Όπως έχει γίνει γνωστό, το σχέδιο προβλέπει τη μεταβίβαση του ενεργητικού της αλλαντοβιομηχανίας σε νέα εταιρεία του ομίλου Impala, κεφαλαιακή ένεση από τον νέο ιδιοκτήτη,  κούρεμα τραπεζικών δανείων 70 εκατ ευρώ και δεκαετή ρύθμιση για τον υπόλοιπο τραπεζικό δανεισμό που θα μεταφερθεί στη νέα εταιρεία ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Ανάλογες ρυθμίσεις θα γίνουν και με τους άλλους πιστωτές (ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές, εφορία) οι απαιτήσεις των οποίων ανέρχονται περίπου στα 43 εκατ. ευρώ.