Ηλεκτρονικό εισιτήριο στα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας

Χρηματοδότηση με 745.023 ευρώ – Περιλαμβάνει τις απαραίτητες ψηφιακές υποδομές – Τι θα γίνει με τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Ηλεκτρονικό εισιτήριο θα εγκατασταθεί στα 32 αστικα ΚΤΕΛ της Περιφέρειας, μετά την έγκριση της σχετικής πρότασης της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣ) από τον Υφυπουργό Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Το έργο, για την υλοποίηση του οποίου θα διατεθούν 745.023 ευρώ, αφορά στη δημιουργία των απαραίτητων ψηφιακών υποδομών.

Πρόκειται για την εγκατάσταση συστήματος ενοποιημένου ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα αστικά ΚΤΕΛ Α.Ε και στα αστικά ΚΤΕΛ. Η χρηματοδότησή του θα προέλθει από πόρους του Ειδικού Λογαριασμού Εισφοράς 1% από τις ακαθάριστες εισπράξεις των ΚΤΕΛ. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη της μηχανογράφησης και του απαιτούμενου τεχνικού εξοπλισμού, καθώς και την άδεια χρήσης του λογισμικού για τη διαχείριση της βάσης δεδομένων.

Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και στον καλύτερο έλεγχο των εσόδων και της επιδοματικής πολιτικής στις αστικές συγκοινωνίες των πόλεων της περιφέρειας.

Υποχρεωτικά e-ticket και στα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης

Η εγκατάσταση συστημάτων τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου, συμβατών με αυτά των ΟΑΣΑ και ΟΑΣΘ, γίνεται υποχρεωτική αντιστοίχως για τα ΚΤΕΛ Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα Υδατοδρόμια που βρίσκεται στη Βουλή. Το ίδιο σχέδιο νόμου περιλαμβάνει και κίνητρα αντικατάστασης των λεωφορείων τα οποία στη χώρα μετρούν κατά μέσον όρο 18 χρόνια ζωής.

Ειδικότερα, ΚΤΕΛ Αττικής και Θεσσαλονίκης θα πρέπει να εγκαταστήσουν σύστημα τηλεματικής και ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Με απόφαση του υπουργού Υποδομών, ορίζεται ενιαίο μηχανογραφημένο σύστημα παροχής στοιχείων και ενιαίο σύστημα κρατήσεων θέσεων και πληροφόρησης επιβατών για τα υπεραστικά δρομολόγια όλων των ΚΤΕΛ. Οι σχετικές τεχνικοοικονομικές μελέτες θα εκπονηθούν με μέριμνα του υπουργείου Υποδομών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk