Παρά το γεγονός ότι η αθώωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θεωρείται σχεδόν βέβαιη από την Γερουσία, οι Δημοκρατικοί, που τον οδήγησαν στη δίκη, επέμεναν χθες δυναμικά στην καταδίκη του.

Οι ίδιοι τον χαρακτήρισαν άνθρωπο χωρίς ηθική πυξίδα, ο οποίος πρέπει να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του για να προστατευθεί η αμερικανική δημοκρατία.

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ ολοκλήρωσε την τοποθέτηση των κατηγόρων για λογαριασμό των επτά Δημοκρατικών βουλευτών που παρουσίασαν και υποστήριξαν το κατηγορητήριο στην Γερουσία.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι του Αμερικανού προέδρου χαρακτήρισαν την δίωξή του πολιτικά υποκινούμενη, αβάσιμη και απερίσκεπτη.

“Έχουμε αποδείξει την ενοχή του Ντόναλντ Τραμπ. Τώρα δικάστε αδέκαστα και καταδικάστε τον,” δήλωσε ο Σιφ επιτιθέμενος στον Τραμπ, σε ασυνήθιστα προσωπικό τόνο και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους γερουσιαστές.

“Αυτός [ο Τραμπ] πρόδωσε την εθνική μας ασφάλεια και θα το ξανακάνει. Ο ίδιος παραβίασε την εκλογική διαδικασία και θα το ξανακάνει. (…) Αν βρείτε το κουράγιο να ορθώσετε το ανάστημά σας, να πείτε την πικρή αλήθεια για τα σφάλματα που έγιναν, η θέση σας θα είναι μεταξύ των Δαβίδ που νίκησαν το Γολιάθ. Αν μόνο εσείς πείτε “Αρκετά.”’

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ