O όμιλος Mytilineos σε κοινοπραξία με τη θυγατρική της  ΕΛΕΜΚΑ ανέλαβε το έργο του οδοφωτισμού στο Δήμο Βόλου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια του έργου, θα αντικατασταθούν τα συμβατικά φωτιστικά δρόμου, τα οποία αν και έχουν μικρή διάρκεια ζωής και ασταθή φωτεινότητα, χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Το νέο πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί, θα υιοθετεί τις τελευταίες λύσεις στις τεχνολογίες φωτισμού και θα προσφέρει εκτός από πιο ελεγχόμενο και υψηλής ποιότητας φως, βελτιωμένη οπτική απόδοση και καλύτερη ατμόσφαιρα στο αστικό περιβάλλον, αλλά και θα εξοικονομεί μέχρι και 55% από την ενέργεια ηλεκτροφωτισμού, μειώνοντας έτσι το κόστος, αλλά και το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου.

Η κοινοπραξία Mytilineos– ΕΛΕΜΚΑ επιλέχθηκε μέσω ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού, που προκήρυξε ο Δήμος Βόλου, με προϋπολογισμό 14.297.339,64 ευρώ  πλέον Φ.Π.Α.

Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση για 12 χρόνια (μη συμπεριλαμβανομένου των 12 μηνών για την εγκατάσταση) του οδοφωτισμού.

Η κοινοπραξία  Mytilineos – ΕΛΕΜΚΑ εγγυάται ότι μετά την αναβάθμιση του Συστήματος, η εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι τουλάχιστον 54,30%, ενώ πέραν της μείωσης κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, θα επιτευχθεί και σημαντική μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, κατά σε 8.845,81 τόνους CO2 το χρόνο.