Την αθωότητα του πελάτης της, του εκατομμυριούχου ομογενή Φώτη Ντούλου επιθυμεί να αποδείξει η δικηγόρος του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος επέλεξε να αφαιρέσει τη ζωή του.

Ο θάνατος του Φώτη Ντούλος επιβεβαιώθηκε την περασμένη Πέμπτη, μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο. Είχε εισπνεύσει μονοξείδιο του άνθρακα, συνδέοντας το εσωτερικό του αυτοκινήτου του με την εξάτμιση.

Ωστόσο η δικηγόρος του, Νορμ Πάτις, ζήτησε από την πολιτεία του Κονέκτικατ να προχωρήσει κανονικά τη δικαστική διαδικασία, με στόχο, όπως υποστηρίζει να αποδείξει ότι ο πελάτης της δεν ευθύνεται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Φάρμπερ Ντούλος.

Όσον αφορά το αίτημα του δικηγόρου του Φώτη Ντούλος, κάτι τέτοιο φαίνεται πως είναι εξαιρετικά σπάνιο, να συνεχιστεί δηλαδή η δικαστική διαδικασία μετά τον θάνατο του κατηγορουμένου.

«Είναι απόλυτα άνευ προηγουμένου από την εμπειρία μου να συνεχιστεί η δίκη όταν ο κατηγορούμενος έχει πεθάνει», δήλωσε στο CNNi ο Τοντ Φερνάου, καθηγητής δικαίου και διευθυντής της Κλινικής Ποινικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ. «Αλλά επίσης δεν ξέρω καμία απόφαση που λέει ότι απαγορεύεται».

Ο Ντούλος κατηγορούνταν για τη δολοφονία της συζύγου του, Τζένιφερ, η οποία είχε εξαφανιστεί από τον περασμένο Μάιο, όταν άφησε τα πέντε παιδιά τους στο σχολείο.

Παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος της. Ο Ντούλος είχε αρνηθε;i οποιαδήποτε εμπλοκή στην εξαφάνισή της.

Οπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας στο σπίτι του, αναφέροντας πως είναι αθώος για την εξαφάνιση της συζύγου του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Τζένιφερ είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγό της. Πρώτη ένδειξη αποτέλεσαν οι κηλίδες αίματος στο αυτοκίνητό της, αλλά και στο κάθισμα ενός οχήματος που είχε δανειστεί ο εν διαστάσει σύζυγός της από υπάλληλό του την ημέρα της εξαφάνισης.

Επίσης εντοπίστηκαν σε κάδους απορριμμάτων – σε απόσταση περίπου 120 χλμ. από την κατοικία της στο Κονέκτικατ– τουλάχιστον είκοσι αντικείμενα, με γενετικό υλικό. Εκείνη την περίοδο συνεχιζόταν η υπόθεση διαζυγίου του ζευγαριού για την κηδεμονία των πέντε παιδιών του.

Οταν κατέθεσε την αίτηση η Τζένιφερ, τo 2017, είχε δηλώσει πως αισθανόταν ότι κινδύνευε από τον άνδρα της.

Τα ίχνη της 50χρονης Τζένιφερ Ντούλος χάθηκαν πριν από δέκα μέρες, όταν πήγε να αφήσει τα παιδιά στο σχολείο. Το πρώην αντρόγυνο, που ζούσε χωριστά τα τελευταία δύο χρόνια, φέρεται να είχε εμπλακεί σε σφοδρή διαμάχη για τους όρους του διαζυγίου και την κηδεμονία των πέντε παιδιών του.

Οι υποψίες των Αρχών έπεσαν στον εν διαστάσει σύζυγό της, Φώτη Ντούλος, και τη νέα σύντροφό του, τη 44χρονη Μισέλ Τροκόνις με καταγωγή από την Αργεντινή. Οι δυο τους αρχικά κατηγορήθηκαν για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων και παρακώλυση της Δικαιοσύνης, κατηγορητήριο το οποίο θα επεκταθεί.