Ταξίδι στην Τρίπολη πραγματοποίησαν πριν από 10 ημέρες ο 32χρονος «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες, για την κατόπτευση τράπεζας, την οποία ίσως λήστευαν την ημέρα της σύλληψής τους.

Σε αυτή την εκτίμηση έχουν προχωρήσει τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν στην κατοχή τους. Η «τριάδα» βρέθηκε στην πόλη της Αρκαδίας και διέμεινε εκεί για μία νύχτα, πλήρωσαν μετρητά και έφυγαν το επόμενο πρωί. Σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς, οι συλληφθέντες πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια στην επαρχία, για την κατόπτευση οικονομικών στόχων, για την κάλυψη των ιχνών τους (καθώς «Τοξοβόλος» και 28χρονη ήταν καταζητούμενοι) αλλά και τη διάπραξη ένοπλων ληστειών. Τα ταξίδια φαίνεται πως είχαν ως προορισμούς, μέσω παράδρομων και βοηθητικών δρόμων για την αποφυγή καμερών ασφαλείας και διοδίων, περιοχές της Κορινθίας, της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και βόρεια προς Λαμία, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας αναζητούν πόρτα πόρτα με φωτογραφίες των συλληφθέντων και στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν σε κρησφύγετο, γιάφκα οπλισμού ή όχημα που σχετίζεται με τους συλληφθέντες και τους ασύλληπτους συνεργούς τους. Περιοχές που έχουν επικεντρώσει τις έρευνες είναι αυτές των Βύρωνα, Καισαριανής, Υμηττού, Ζωγράφου και Πετραλώνων, μετά από μία χαρτογράφηση της πορείας που ακολούθησε το κλεμμένο τζιπ που χρησιμοποίησαν για την κίνησή τους. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πως υπάρχει ένα τουλάχιστον σπίτι-«βάση» και δεν αποκλείουν να υπάρχει αυτοκινούμενη-γιάφκα οπλισμού. Αυτός ο τρόπος έρευνας θα γινόταν παράλληλα με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών και στοιχείων των πλαστών ταυτοτήτων, αναζητώντας πληροφορίες από τους πολίτες.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών επιχειρούν ανάσυρση δεδομένων και κλήσεων από τα κινητά τηλέφωνα που εντοπίστηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων, όπως και αναζήτησης γενετικού υλικού στα ρούχα, τα νούμερα των οποίων δεν αντιστοιχούν στο σωματότυπο του «Τοξοβόλου» και πιθανόν ανήκουν σε ασύλληπτους συνεργούς.

Στο μεταξύ τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αναλύοντας τον τρόπο «επαφής» της 28χρονης και του «Τοξοβόλου», υποστηρίζουν πως αυτή προήλθε μετά τον… τσακωμό της με την Πόλα Ρούπα. Η σύνδεση Ρούπα-Αθανασοπούλου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, είχε προκύψει… αναγκαστικά στο πλαίσιο της επιχείρησης εναέριας απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, του Νίκου Μαζιώτη και μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Όταν αυτή απέτυχε και οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν, λίγο αργότερα επήλθε η ρήξη.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας του «τοξοβόλου» και των δύο γυναικών

Τα στοιχεία ταυτότητας των τριών συλληφθέντων μετά από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στην Αγία Παρασκευή το πρωί της Τετάρτης δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα δόθηκαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από τις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες που είχαν στην κατοχή τους οι τρεις συλληφθέντες.

Οι ταυτότητες φέρουν τις φωτογραφίες των συλληφθέντων αλλά με διαφορετικά ονόματα και λοιπά στοιχεία ταυτοποίησης.

Στο μεταξύ χθες μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο «Τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες, όπου φέρεται να αρνήθηκαν, τις βαρύτατες κατηγορίες που τους απήγγειλαν οι εισαγγελικές αρχές και κυρίως αυτή της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα και αμέσως μετά τις απολογίες κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Μάλιστα, σε βάρος της 26χρονης κατηγορουμένης ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για το αδίκημα της απείθειας καθώς αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA.