Αποκαλυπτική για τις συνθήκες θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, με συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση ήταν η κατάθεση που έδωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης.

Όπως είπε, σε συνομιλία που είχε με τον 21χρονο Ροδίτη, όταν εκείνος εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και μετά συνελήφθη ο κατηγορούμενος του αποκάλυψε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, είπε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια και ο άλλος χτυπούσε τη κοπέλα με το σίδερο και ότι οι δύο δράστες «λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή», ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο.

Ανέφερε τέλος ότι ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς ενώ ο άλλος «εντελώς ψυχρός» και ήσυχος.

Με καθυστέρηση η δίκη

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών γιατί η αστυνομία δεν είχε φροντίσει να βρίσκονται στο κτήριο οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια της έδρας ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.