«Ο αθλητισμός ενώνει, δεν χωρίζει. Είμαι διατεθειμένος να συζητήσω στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με ανοιχτά χαρτιά και χωρίς να κρύψουμε ή να προσθέσουμε κάτι». Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος προσήλθε για να πάρει μέρος στην συνεδρίαση της εν λόγω επιτροπής όπου συζητείτο η κύρωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο.

Ωστόσο, στο επίμαχο ζήτημα της τροπολογίας για τις ποινές λόγω πολυϊδιοκτησίας, απέφυγε να αναφερθεί παρότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έθεσαν το ζήτημα. Περιορίστηκε να πει μόνο στην αντικατάσταση δυο μελών της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού χωρίς γνωμοδότηση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, επισημαίνοντας ότι ο νόμος Βασιλειάδη δεν ισχύει ακόμα, καθώς δεν έχουν υπογραφεί τα προεδρικά διατάγματα και κατά συνέπεια ισχύει ο παλιότερος νόμος όπου δεν απαιτείτο η έγκριση της επιτροπής της Βουλής.

«Προσβολή ή υποτίμηση του κοινοβουλίου δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Δηλώνω πρώτα κοινοβουλευτικός και υπηρετώ τον αθλητισμό όπως με εμπιστεύτηκε ο πρωθυπουργός χωρίς καμία διάκριση», δήλωσε. Κατά τα λοιπά αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσουμε έναν ποιοτικότερο αθλητισμό, και τότε, όπως είπε, «δεν θα έχουμε μόνο καλή υγεία, αλλά θα έχουμε κάνει και ένα βήμα για να βελτιωθούμε ως κοινωνία», ενώ για τα θέματα βίας στα γήπεδα είπε ότι «με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φέρνουμε μετά από διαβούλευση με την ΕΠΟ και τη Super League ένα νέο πλαίσιο για τις λέσχες φιλάθλων».