Η αντίδραση του 10χρονου στο μακελειό της Βάρης «αποκαλύπτει» την βεντέτα τρόμου

Πως κρύφθηκε ύστερα απο πιθανές συμβουλές του πατέρα του που είχε πυροβοληθεί και το 2008 στο Μαυροβούνιο. Τα νέα στοιχεία της διπλής δολοφονίας στα «Βλάχικα»

«Ηξερα πως πρέπει ν’ αντιδράσω…»Η αναφορά αυτή του 10χρονου γιού ενός από τους δύο Μαυροβούνιους που δολοφονήθηκαν πριν από τρείς ημέρες σε ταβέρνα της Βάρης, προς τους αστυνομικούς που έσπευσαν να τον βοηθήσουν,  προσδιορίζει τις δραματικές διαστάσεις της αιματηρής βεντέτας των συμμοριών Skaljari και Kavacki της πόλης Κότορ, που μεταφέρθηκε στην χώρα μας. Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ο 10χρονος μόλις σημειώθηκε η εισβολή των τριών δολοφόνων που σκότωσαν το πατέρα του κι έναν στενό φίλο του έσπευσε να χωθεί κάτω από το τραπέζι προκειμένου να μην τραυματισθεί από τα πυρά. Κάτι που αποδίδεται , ύστερα από μια αρχική συζήτηση μαζί του στο νοσοκομείο, σε «εκπαίδευση» και συμβουλές που φαίνεται να είχε δεχθεί από τον πατέρα του ή κι αλλους συγγενείς για πως θα έπρεπε ν’ αντιδράσει σε περίπτωση φονικής επίθεσης.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω θύμα της δολοφονικής επίθεσης στην Βάρη, που ήταν ιδιοκτήτης αλυσίδας πιτσαριών στο Κότορ, είχε τραυματισθεί από πυροβολισμούς το 2008 και μετά φέρεται να έφυγε από το Μαυροβούνιο για πέντε χρόνια. Αναφέρθηκε ως ο κύριος οργανωτής διακίνησης μεγάλου φορτίου κοκαΐνης που κατασχέθηκαν προ μερικών ετών από τις Ρουμανικές διωκτικές αρχές όταν ένα πλοίο ανατράπηκε στο Δούναβη. Ακόμη ο ίδιος και δύο ακόμη άτομα κατηγορήθηκαν ότι τον Μάρτιο του 2016 προσπάθησαν να σκοτώσουν δύο μέλη αντίπαλης συμμορίας. Εκλεισαν τον δρόμο στο αυτοκίνητο των θυμάτων, μια γκρι BMW, κι άρχισαν να τους γαζώνουν. Ενας εκ των «στόχων» τραυματίσθηκε σοβαρά. Ενας άλλος εκ των συμμετεχόντων στη προαναφερόμενη επίθεση,  κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας της συζύγου του αρχηγού της αντίπαλης συμμορίας. Κι έτσι ο δολοφονηθείς στη Βάρη, φαίνεται ότι είχε τον διαρκή φόβο ότι θα υπάρξει ανταποδοτικό κτύπημα εναντίον του. Μαλιστα φαίνεται να είχε προμηθευθεί πλαστά διαβατήρια από κύκλωμα πλαστογράφων που κατηύθηνε μια τραγουδίστρια κι ενας συνεργός της.  Ο άλλος εκ των δολοφονηθέντων στην Βάρη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για την απόπειρα της βομβιστικής επίθεσης στο αυτοκίνητο και μια σειρά άλλων επιθέσεων και τα ίχνη του είχαν χαθεί από το 2012.

Σύμφωνα με άλλες αναφορές οι δύο δολοφονηθέντες που είχαν επιλέξει τα νότια προάστια της χώρας μας για «κρησφύγετο», είχαν προχωρήσει σε μεθοδικές ενέργειες για να εξαϋλώσουν τα ίχνη τους, είχαν χασει βάρος κι είχαν αφήσει γενειάδα. Ακόμη χρησιμοποιούσαν παντού πλαστά στοιχεία ταυτότητας αν και συχνά επισκέπτονταν τα ίδια «στέκια» όπως το εστιατόριο της Βάρης.   Ομως σταθηκε μοιραία η επίσκεψη από τα μέλη της οικογένειάς τους για τις εορτές αφού φαίνεται να παρακολουθούντο από άλλους κακοποιούς του Κότορ .

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύζυγοι των δύο θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης αρνήθηκαν να αποκαλύψουν οτιδήποτε για τις εγκληματικές δραστηριότητες αλλά και την φονική βεντέτα με περίπου 40 θύματα στο Μαυροβούνιο. Φαίνεται να έδωσαν ιδιαίτερα «προσεκτικές» καταθέσεις πιθανόν με τον φόβο νέας ανταποδοτικής επίθεσης.

Κοινωνία
Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk