Με νέα πυρά κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου επανέρχεται η εισαγγελέας Ελένη Ράικου μετά και τις δηλώσεις του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Action24 (στην εκπομπή «Αντιθέσεις») καταλογίζοντάς της «ψέματα» και «ανοησίες».

Στην τρίτη κατά σειρά κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή η κυρία Ράικου ρωτήθηκε σχετικά με το επιχείρημα που διατύπωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος αποδίδοντάς της κίνητρο για όσα έχει καταθέσει εις βάρος του για παρεμβάσεις της στο έργο της και για προσπάθεια κατασκευής στοιχείων εις βάρος πολιτικών.

«Τι κίνητρο έχετε για να καταθέτετε ό,τι καταθέτετε για τον κ. Παπαγγελόπουλο;», ρωτήθηκε από τον πρόεδρο της προανακριτικής Γιάννη Μπούγα και εκείνη φέρεται να απάντησε: «Για όλα αυτά που συνέβησαν σκέφτηκα ότι κάποιος πρέπει να μιλήσει. Τόλμησα να μιλήσω και για τον Ρασπούτιν και για τα κατασκευάσματά του γιατί αισθανόμουν ότι με τις ενέργειές του επεδίωκε την κατάλυση του κράτους δικαίου, την κατάλυση της Δημοκρατίας. Είμαι 40 χρόνια στην Δικαιοσύνη. Δεν μπορούσα αυτό να το δεχθώ».

Η κυρία Ράικου επανέλαβε ότι μετά την παραίτησή της, φάνηκε ξεκάθαρα ότι «θέλανε να διακόψουν την έρευνα του σκανδάλου της Novartis και αυτό συνέβη».

Μάλιστα τόνισε ότι κατά την γνώμη της «οι καταθέσεις των μαρτύρων είναι κατασκευασμένες». «Αυτό προκύπτει: Πρώτον, από το ίδιο το περιεχόμενο των καταθέσεων. Δεύτερον, κάθε φορά κατονομάζεται τελείως διαφορετικό πρόσωπο. Τρίτον, η έρευνα ξεκίνησε Νοέμβριο και έφτασε Φεβρουάριος. Όταν άκουσα μάλιστα ότι είχαν καταστήσει μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος τον Μανιαδάκη, νόμιζα ότι ήταν λάθος των δημοσιογράφων».

Όπως είπε επ’ αυτού χαρακτηριστικά, «επ’ ουδενί δεν μπορούσε να πάρει ο Μανιαδάκης προστασία». Όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα πρόσθεσε ότι «ποτέ μα ποτέ παγκοσμίως δεν έχουν εμπλακεί τόσα πολλά πολιτικά πρόσωπα, με εξαίρεση μια περίπτωση στην Ιταλία ποτέ τόσα πρόσωπα της πολιτικής δεν εμπλέκονται σε τέτοια υπόθεση». «Όταν άκουσα τα ονόματα των δέκα πολιτικών μου έκανε εντύπωση. Τον κ. Πικραμμένο; Δέκα πολιτικά πρόσωπα; Είναι δυνατόν;», ανέφερε η εισαγγελέας. Και αναφέρθηκε σε «παρακρατικές μεθόδους» εκ μέρους του κ. Παπαγγελόπουλου: «Αυτά που περιγράφονται σε αυτή την υπόθεση δεν γίνονται. Το γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς είναι σε τέτοιο σημείο που μπορεί να παρθεί κατάθεση με απόλυτη μυστικότητα. Σε γκαρσονιέρες και ραντεβού σε καφέ δεν πηγαίνουμε για να συναντήσουμε τους μάρτυρες», σημείωσε.

Όσον αφορά τις παρεμβάσεις που φέρεται να δεχόταν από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, είπε ότι αυτές εστιάζονταν στους πολιτικούς: «Πουθενά αλλού. Δεν είναι αθέμιτο να ρωτήσει κάποιος υπουργός για την πορεία μίας υπόθεσης. Εδώ ήταν όμως κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ποτέ δεν ρώτησε ούτε για γιατρούς ούτε για κάτι άλλο. Δεν τον ενδιέφερε το σκάνδαλο Novartis. Γι’ αυτό και έστησε την σκευωρία”, κατέθεσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Ενώ υποστήριξε ότι παρεμβάσεις γίνοντας και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς: «Είναι αρκετοί. Το ζήτημα είναι πόσοι θέλουν να περάσουν όλη αυτή τη δοκιμασία. Μου έχουν πει συνάδελφοί μου ότι έχουν περάσει τα ίδια αλλά πρέπει οι ίδιοι να έρθουν εδώ να τα πούνε. Και αν το κάνουν μπαίνουν σε διαδικασία στοχοποίησης. Δείτε εμένα που αρνήθηκα να υποκύψω στις παρεμβάσεις. Και στοχοποίηση στη στοχοποίηση φθάνεις να φοβάσαι ακόμη και για την ζωή σου. Φοβάσαι όχι μόνο την ηθική αλλά και τη φυσική σου εξόντωση. Με τη στοχοποίηση εμένα με καθιστούσαν στόχο σε παρακρατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις», κατέθεσε.

Μπρα ντε φερ με Παπαγγελόπουλο

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος στην τηλεοπτική συνέντευξή του στο «Action24» αρνήθηκε ότι έκανε τα τηλέφωνα που έχει αναφέρει ότι δέχθηκε η εισαγγελέας τον Φεβρουάριο και Μάρτιο 2017 προκειμένου να στείλει άρον-άρον την επίμαχη δικογραφία στην Βουλή: «Τα τηλέφωνα που είπε η κ. Ράικου ότι της έκανα δεν έγιναν ποτέ, τα είπε πάνω στον πανικό της. Είναι τόσο ανόητη και λέει αυτά τα χοντρά ψέματα, εάν υπήρχαν ονόματα πολιτικών έπρεπε να τα στείλει αμελλητί, τι δουλειά είχε το δικό μου τηλέφωνο. Οφείλει να πει ποια στοιχεία της είπα να κατασκευάσει και επίσης οφείλει να πει ποια στοιχεία κατασκεύασα εγώ μαζί με την κυρία Τουλουπάκη».

Η κυρία Ράικου ρωτήθηκε σχετικά με τα τηλεφωνήματα και την διάψευση Παπαγγελόπουλου από την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη: «Μα τί περιμένατε να πει;», απάντησε, ενώ δέχθηκε να ανοίξει το τηλεφωνικό της απόρρητο. «Ο κ. Παπαγγελόπουλος σας αποκάλεσε κακή ηθοποιό και κακή σεναριογράφο», της είπε η βουλευτής και η εισαγγελέας απάντησε: «Είναι ηλίου φαεινότερο ποιος είναι ο σεναριογράφος σε αυτή την υπόθεση. Ο επονομαζόμενος Ρασπούτιν. Και πολλές φορές σκέφτομαι ότι εάν ο πραγματικός Ρασπούτιν βλέπει από εκεί που είναι τον Παπαγγελόπουλο, θα τον θαυμάζει! Και ακόμη θα αναρωτιέται γιατί κάποια από όσα κάνει ο Παπαγγελόπουλος δεν τα είχε σκεφθεί εκείνος να τα κάνει».

Αναφορικά με την δήλωση της εισαγγελέως ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχασε εκατομμύρια από τον μη έλεγχο των εμβασμάτων της Novartis προς τους γιατρούς, ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε στην συνέντευξή του ότι «μόνο ένας άσχετος νομικός ή μόνο ένας απελπισμένος άνθρωπος μπορεί να πει αυτή τη βλακεία». «Δεν ξέρει τι λέει, καμία ανάμειξη δεν έχω εγώ. Δεν τους βγαίνει η υπόθεση Novartis και τώρα πάνε να βάλουν το αδίκημα της απιστίας», ανέφερε, τονίζοντας ότι η υπόθεση για τους γιατρούς είναι στην ανάκριση «και είμαι βέβαιος ότι η εισαγγελία διαφθοράς έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και έχει ενημερώσει τους φορείς να διεκδικήσουν  χρήματα». «Η κυρία Ράικου νομίζει ότι πετώντας δέκα ψέματα και έχοντας την κάλυψη της πλειοψηφίας της προανακριτικής θα γλιτώσει. Δεν θα γλιτώσει. Από δω και πέρα θα αρχίσω να γλεντάω με αυτή την ανόητη ιστορία», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος προεξόφλησε την αθώωσή του εάν παραπεμφθεί από την προανακριτική επιτροπή: «Πρέπει η πλειοψηφία της επιτροπής να με παραπέμψει να πάει η υπόθεση στο δικαστικό συμβούλιο, να γίνει ανάκριση», είπε, εκτιμώντας ότι «δεν θα φτάσουμε καν στο ειδικό δικαστήριο, αλλά και αν φτάσουμε θα ξεφτιλιστούν για ακόμη μια φορά και με πολύ δυνατό κρότο, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία».