H δημοφιλής όπερα του Ροσίνι «Ο Κουρέας της Σεβίλλης», το έργο που γοητεύει του θεατές κάθε ηλικίας με τη σπιρτάδα και τη μουσική του ποιότητα επιστρέφει από τους Μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου , έναν αρχιμουσικό διεθνώς καταξιωμένο, μεταξύ άλλων, για τις ροσίνειες ερμηνείες του. Πρόκειται για μια συναυλιακή παράσταση- έκπληξη με όργανα εποχής και με ελληνικούς υπέρτιτλους η οποία θα δοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου.

Η αγαπημένη όπερα- μπούφα του Ροσίνι σε λιμπρέτο Τσέζαρε Στερμπίνι πρωτοπαρουσιάστηκε στις 20 Φεβρουαρίου του 1816 στο Teatro Argentina της Ρώμης. Περιγράφει τα γεγονότα του πρώτου από τα τρία έργα του γάλλου θεατρικού συγγραφέα Πιερ ντε Μπομαρσέ που περιστρέφονται γύρω από τον έξυπνο κι ευρηματικό χαρακτήρα ονόματι Φίγκαρο, τον κουρέα του τίτλου. Παρόλο που η πρεμιέρα ήταν πραγματική καταστροφή – το κοινό σφύριζε αποδοκιμαστικά και γιουχάιζε καθ΄όλη τη διάρκεια του έργου ενώ συνέβησαν διάφορα ατυχήματα επί σκηνής- η δεύτερη παράσταση υπήρξε επιτυχής για να εξελιχθεί, έκτοτε, σ΄έναν από τους δημοφιλέστερους τίτλους του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην επικείμενη παρουσίαση των Μουσικών της Καμεράτας οι θεα΄τες θα έχουν την ευκαιρία ν΄ακούσουν και την περίφημη άρια του Κόμη Αλμαβίβα «Cessa di piu resistere» η οποία, λόγω της παροιμιώδους δυσκολίας της, παραλείπεται στις περισσότερες παραγωγές. Στους βασικούς ρόλους εμφανίζονται οι Tζέρμαν Ολβέρα (Φίγκαρο), Μαρκ Μιλόφερ (Κόμης Αλμαβίβα), Μαίρη Ελεν Νέζη (Ροζίνα), Μπρούνο Πρατικο (Μπάρτολο), Χριστόφορος Σταμπόγλης (Μπαζίλιο), Αναστασία Κότσαλη (Μπέρτα).

Το πρόγραμμα των Μουσικών της Καμεράτας για τον Φεβρουάριο περιλαμβάνει μία ακόμη συναυλία σε όργανα εποχής (22/2/2020) με κοντσέρτα του Γ.Σ Μπαχ για πολλαπλά πληκτροφόρα όργανα. Τον Μάρτιο, εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί άλλες δυο εμφανίσεις της

ορχήστρας στο Μέγαρο. Η πρώτη θα δοθεί στις 8 του μηνός με τίτλο «Μπερλιόζ και Βάγκνερ: Για τον έρωτα…» και είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει η Ζωή Ζενιώδη. Η δεύτερη θα δοθεί υπό τον Λουκά Καρυτινό στις 26/3 και αποτελεί φόρο τιμής στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.