Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση που έγινε χθες (16/1) το βράδυ στα γραφεία των εφημερίδων Δημοκρατία και Espresso ανέλαβε ο Ρουβίκωνας με σχετική ανάρτηση κειμένου, αλλά και βίντεο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Τι κοινό έχει ένα «πέτσινο πέναλτι», ο βίος ενός πατέρα της εκκλησίας, ένα ιστορικό άρθρο σε καθαρεύουσα και πολυτονικό, η κλειδαρότρυπα στα κρεβάτια επωνύμων και η πολιτική αρθρογραφία για τις κοινοβουλευτικές καμαρίγιες;» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Κατά την επίθεσή τους, δε, με μπογιές στο εσωτερικό του κτιρίου τα μέλη του Ρουβίκωνα προειδοποιούν έναν εργαζόμενο «κάτσε ήρεμα και δεν θα πάθεις τίποτα».

Ακόμη στο βίντεο που ανάρτησαν από το περιστατικό, φαίνεται πως ήξεραν και τον κωδικό ασφαλείας του κτιρίου. Κατά την επίθεσή τους έβαψαν με μπογιές τοίχους των γραφείων, προκάλεσαν φθορές, ενώ στο κείμενο με το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη καταφέρονται εναντίον των εφημερίδων για τις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τους ίδιους αποτελεί απάντηση σε όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες για τις καταλήψεις στο Κουκάκι απειλούν τους δημοσιογράφους ότι «δεν θα βγουν κερδισμένοι αν επιμείνουν να κάνουν αυτά τα πράγματα, και θα βρεθούν στην δύσκολη θέση να μας συναντούν συχνά με ασχημους για αυτούς όρους. Ελπίζουμε να γίναμε κατανοητοί…».