Εξιχνιάστηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, υπόθεση ανθρωποκτονίας 20χρονου πρόσφυγα από την Υεμένη, που διαπράχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Μόρια της Λέσβου.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη την Παρασκευή στη Μυτιλήνη, 27χρονος αλλοδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 27χρονος επιτέθηκε και τραυμάτισε τον 20χρονο με αιχμηρό αντικείμενο, σε διάφορα σημεία του σώματός του και ακολούθως τράπηκε σε φυγή.

Εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του

Στο χώρο του συμβάντος μετέβησαν άμεσα και πραγματοποίησαν αυτοψία, κλιμάκιο αστυνομικών, καθώς και εξειδικευμένο εγκληματολογικό συνεργείο της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου.

Ο 20χρονος αλλοδαπός υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη διακομιδή του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Ένταση στη Μόρια

Ενταση επικράτησε το πρωί στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια του 20χρονου.

Αφρικανοί, κυρίως, αιτούντες άσυλο είχαν καταλάβει το δρόμο μπροστά στο ΚΥΤ διεκδικώντας διαχωρισμό από τους Αφγανούς.

Την ίδια ώρα Αφγανοί μέσα από τον ελαιώνα πετούσαν πέτρες προς τους Αφρικανούς, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ. Στο σημείο έχουν έσπευσαν αμέσως ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.