Θετική θα είναι η ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητα της Κ. Σακελλαρόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας μετά από απόφαση που ελήφθη στην Κουμουνδούρου στον διευρυμένο πρωινό καφέ.

Ο Αλέξης Τσίπρας που ως Πρωθυπουργός είχε προτείνει την Κ.Σακελλαροπούλου για την προεδρία του ΣτΕ στα τέλη του 2018, βρέθηκε εν μέσω του διλήμματος να ψηφίσει ή να καταψηφίσει την πρόταση Μητσοτάκη. Και σύμφωνα με πληροφορίες ήταν δύσκολο να τοποθετηθεί καθαρά «όχι».

Από την πρώτη στιγμή υπήρξαν εισηγήσεις στον Αλ. Τσίπρα να στηρίξει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, αν και του επισημάνθηκε πως θα πρέπει να υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό που να δικαιολογεί μια τέτοια απόφαση.

Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δείξει τη μέγιστη θεσμική υπευθυνότητα και για να ενισχύσει την εικόνα πως είναι θεσμικός πολιτικός παίκτης, ψηφίζοντας την ανώτατη δικαστικό και αφήνοντας στην άκρη τις όποιες διαφωνίες και ενστάσεις.

«Δεν είναι εύκολο να βρούμε λόγους να πούμε όχι. Μια θετική στάση μας θα μας έδινε πολλούς πόντους στο πολιτικό παιχνίδι» έλεγε κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που παράλληλα επισήμαινε ότι η Κ.Σακελλαροπούλου δεν προέρχεται από το συντηρητικό χώρο.