Στα 15 εκατ. επιβάτες «πέταξε» η AEGEAN το 2019

Νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης – Αποδίδει η επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού με ανάπτυξη 11% – Στοίχημα η επέκταση της τουριστικής σεζόν

Mε 1.000.000 επιπλέον επιβάτες και νέο ιστορικό ρεκόρ επιβατικής κίνησης έκλεισε για την AEGEAN το 2019. Αγγίζοντας το όριο των 15 εκατ. επιβατών, ολοκλήρωσε μια χρονιά θετικών ρυθμών ανάπτυξης για τον κυρίαρχο ελληνικό αερομεταφορέα, καταγράφοντας αύξηση 7% στη συνολική επιβατική κίνηση.

Η συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας επισφραγίστηκε με τη σημαντική αυτή επιτυχία.

Συγκεκριμένα, η AEGEAN μετέφερε 14,99 εκατ. επιβάτες το 2019, ένα εκατομμύριο παραπάνω από το προηγούμενο έτος, προσφέροντας 17,85 εκατ. θέσεις συνολικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η αύξηση προήλθε από την αυξημένη επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό άξονα ανάπτυξης με 8,7 εκατ. επιβάτες και 11% αύξηση.

Αύξηση που συντελέστηκε τόσο από τη βάση της Αθήνας (+11%), που αποτελεί τον κύριο κόμβο του δικτύου όσο και από τις βάσεις της περιφέρειας Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Καλαμάτα (+8%). Μάλιστα η αύξηση που καταγράφηκε είναι σημαντικά μεγαλύτερη από τη γενική τάση της χώρας, η οποία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Οριακά ανοδική πορεία κατά 3% κατέγραψε και η κίνηση εσωτερικού, παρά την σημαντική επιβάρυνση από τη διατήρηση του ΦΠΑ επιβατικών μεταφορών στο 24% για 4 συνεχή χρόνια (2016-2019).

Συνολικά ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα βάσης και από 83,9% το 2018 ανήλθε σε 84,8% το 2019.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN ανέφερε σχετικά: «Πετύχαμε 11% ανάπτυξη στην κίνηση εξωτερικού και 7% συνολικά, πετώντας περισσότερο κυρίως στις αρχές και το τέλος της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην προσφορά αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών, γιατί αυτό είναι το απαραίτητο διπλό στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό και τη χώρα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk