Ο Τζόνσον απορρίπτει το αίτημα της Σκωτίας για νέο δημοψήφισμα

Ο βρετανός πρωθυπουργός απάντησε επισήμως με επιστολή στο αίτημα της πρωθυπουργού της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για το ενδεχόμενο διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέστειλε σήμερα επιστολή στην πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον με την οποία απορρίπτει το αίτημά της για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Η Σκωτία αντιτίθεται στο Brexit και αναζητά τρόπο να παραμείνει στην ΕΕ. Το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας θα ήταν ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ωστόσο, δεν μπορεί να διενεργηθεί δημοψήφισμα χωρίς τη συναίνεση της βρετανικής κυβέρνησης.

Η Στέρτζον ζήτησε από τον βρετανό πρωθυπουργό να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη μεταβίβαση των εξουσιών περί διενέργειας δημοψηφίσματος από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο.

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κανένα αίτημα για μεταβίβαση εξουσιών που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον στην επιστολή την οποία ανήρτησε στο Twitter.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι εκείνη είχε συμφωνήσει πως το δημοψήφισμα του 2014, στο οποίο οι Σκωτσέζοι επέλεξαν να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα ήταν μια διαδικασία που γίνεται «μία φορά σε μια γενιά».

«Ένα ακόμα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα συνέχιζε την πολιτική στασιμότητα που βιώνει η Σκωτία την τελευταία δεκαετία… Είναι ώρα να εργαστούμε όλοι μαζί για να ενώσουμε το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου» τόνισε ο Μπόρις Τζόνσον.

Κόσμος
Σίβυλλα
  • Ερμής… νέας εποχής Μια σταγόνα από τη ροζ Churchill σαμπάνια κύλισε στα χειροποίητα Berlutti παπούτσια του Φίφη Δελμούζου-Κασσανδρή. Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος,... ΣΙΒΥΛΛΑ
Helios Kiosk