Ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ στάθηκε για πρώτη φορά στα πόδια του. Η προσπάθεια του μικρούλη απεικονίζεται σε βίντεο που αναρτήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη σελίδα «Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη Ραφαήλ» στο Facebook.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το αγοράκι ανταποκρίνεται καλά στη γονιδιακή θεραπεία που έλαβε στη Βοστώνη και εμφανίζει βελτίωση.

«Ο Παναγιωτάκης στέκεται στα πόδια του. Είναι απίστευτο. Πραγματικά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα» δηλώνει η μητέρα του μικρού.

«Είναι η πρώτη φορά που τον βάζουμε και στάθηκε. Είμαστε πάρα πολύ συγκινημένοι» υπογραμμίζει από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του και περιγράφει τις στιγμές αυτές.

«Κλαίγαμε από τη συγκίνηση»

«Εγώ και η γυναίκα μου κλαίγαμε και είπαμε ότι αυτό το βίντεο πραγματικά θα το μοιραστούμε με τον κόσμο. Ο κόσμος είναι αυτός που έστειλε το παιδί για να πάρει αυτή τη θεραπεία».

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη θεραπεία στην οποία υπεβλήθη σε νοσοκομείο της Βοστώνης, ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ στέκεται, παίζει με τα παιχνίδια του, γεμίζει με ελπίδα τους γονείς του αλλά και χαρά τους χιλιάδες Ελληνες που τον στήριξαν.

«Εχει δυναμώσει όλος ο κορμός του, έχουν δυναμώσει τα πόδια του, τα χέρια του, το κεφαλάκι του. Μιλάμε για μια πάθηση που χωρίς φάρμακο δεν έχεις καμία κίνηση» λέει ο πατέρας του.

Αισιόδοξοι οι γιατροί

Η ομάδα των γιατρών που παρακολουθεί τον Παναγιώτη Ραφαήλ είναι αισιόδοξη για την πορεία της υγείας του παιδιού, όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του.

«Το παιδί μεγαλώνει, γίνεται πιο αυτόνομο. Αυτή τη στιγμή το αφήνω στα παιχνίδια του και παίζει μόνο του. Αυτό το καταλαβαίνει και το ίδιο. Είναι χαρούμενο» δηλώνει, σημειώνοντας πως θα είναι μια ζωή ευγνώμων στους Έλληνες.