Για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα με τις οποίες επιβαρύνονται οι συλληφθέντες στο Κουκάκι, καθώς και για το «δικαίωμα του τσιμεντόλιθου», μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ, ρωτήθηκε για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κουκάκι με την ανακατάληψη κτιρίων, τις επιθέσεις με τσιμεντόλιθους που δέχτηκαν αστυνομικοί και τις πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων.

Η δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη

Αναφορικά με τα γεγονότα στο Κουκάκι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι η εισαγγελία και το δικαστήριο έχουν υποχρέωση να αξιοποιήσουν και το τηλεοπτικό υλικό.

«Υπάρχει και το τηλεοπτικό υλικό που μπορεί να το αξιοποιήσει και ο εισαγγελέας και το δικαστήριο. Είναι υποχρέωση και του εισαγγελέα και τους δικαστηρίου να αξιοποιήσει όποιο υλικό προσκομιστεί προκειμένου να διαμορφώσει δικανική πεποίθηση την ώρα που θα γίνει το δικαστήριο», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Σε ερώτημα εάν η ρίψη τσιμεντόλιθων είναι πλημμέλημα, ο κ. Χρυσοχοΐδης παρατήρησε ότι «έχει διαμορφωθεί πεποίθηση ότι υπάρχει το δικαίωμα στον τσιμεντόλιθο» και κάλεσε την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί για το θέμα.