«Πως μπήκαν οι αντιεξουσιαστές στην κατάληψη της οδού Ματρόζου, το Σαββατο το απόγευμα; Γιατί αφού υποτίθεται ότι είχαν μυστική «οδό» διαφυγής που είχαν χρησιμοποιήσει στην προηγούμενη επιχείρηση εκκένωσης της ΕΛΑΣ, δεν την ακολούθησαν πάλι και τελικώς συνελήφθησαν με χαρακτηριστική ευκολία;»

  Τα ερωτήματα αυτά διατυπώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τον νέο κύκλο επεισοδίων το Σάββατο, γύρω από την κατάληψη της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι όπου υπήρξε νεα επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ και συλλήψεις έξι ατόμων.

Στην εν λόγω κατάληψη, είχε ξεκινήσει στις αρχές του 2017, υπήρξε μια πρώτη επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ τον Μάρτιο του 2018 οπότε και συνελήφθησαν 12  άτομα. Λίγες ημέρες αργότερα υπήρχε ανακατάληψή της από αντιεξουσιαστές κι ακολούθησε στις 18 Δεκεμβρίου 2019 η πολυσυζητημένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ που οδήγησε στη σύλληψη μελών της οικογένειας του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, που διαμένει στο γειτονικό κτίριο. Με την κατηγορία ότι ήσαν αυτοί που πρωτοστάτησαν στην ρίψη δεκάδων αντικειμένων κατά αστυνομικών από την ταράτσα του κατειλημμένου κτιρίου. Με την πλευρα του σκηνοθέτη ν αρνείται κάθε εμπλοκή , να αναφερεται σε σκευωρία της ΕΛ.ΑΣ . Με αντιεξουσιαστες να αναφέρουν σε ανάρτηση τους ότι βρήκαν άγνωστη δίοδο διαφυγής από το περικύκλωμένο κτίριο της κατάληψης και η οικογένεια Ινδαρέ δεν είχε καμια συμμετοχή στα επεισόδια του Δεκεμβρίου.

Ομως νέος κύκλος ερωτημάτων δημιουργήθηκε μετά από μια αιφνιδιαστική κίνηση αντιεξουσιαστών, το απόγευμα του Σαββάτου, που προχώρησαν σε ανακαταλήψεις των κτιρίων στις οδούς Ματρόζου αλλά και σε εκείνη της οδού Παναιτωλίου, την ώρα διαδήλωσης στο Κουκάκι υπέρ των καταλήψεων. Κι όπου είχε στραφεί το ενδιαφερον των αστυνομικών.

Στο κτίριο της οδού Ματρόζου  45, η ΕΛ.ΑΣ είχε σφραγίσει με τσιμεντόλιθους την κεντρική πόρτα ενώ είχε βάλει παρόμοια φραγματα στα δύο παραθυρα του 1ου ορόφου του κτιρίου.

 Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ δεν γνωρίζουν με απόλυτη σαφήνεια πως μπήκαν οι αντιεξουσιαστές στο σφραγισμένο κτίριο αφού ουδείς αστυνομικός ήταν στην γύρω περιοχή εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με μία βάσιμη εκδοχή οι αντιεξουσιαστές που βρέθηκαν εντός του κτιρίου ανέβηκαν με σκάλα στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου του κτιρίου,   έσπασαν με βαριοπούλες το φράγμα με τσιμεντόλιθους και μπήκαν από εκεί. Ομως αυτό δεν είναι βέβαιο αφού, σύμφωνα με μια άλλη αστυνομική εκδοχή «οι αντιεξουσιαστές εισήλθαν από άλλο άγνωστο σημείο στην κατάληψη. Κι ίσως σε δεύτερη φάση έσπασαν εκ των έσω τα φράγματα των παραθύρων με στόχο να πετάνε από εκεί αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών».

‘Ομως οι αστυνομικοί διατυπώνουν ερωτήματα γιατί οι αντιεξουσιαστές δεν χρησιμοποίησαν τον ίδιο τρόπο διαφυγής -όταν σταμάτησαν την ρίψη αντικειμένων στους αστυνομικούς- με αυτό που υποστήριξαν ότι χρησιμοποίησαν την προηγούμενη φορά. Με αστυνομικούς να συμπληρώνουν ότι ίσως αυτή η επίκληση μυστικού τρόπου αποχώρησης στα επεισόδια του Δεκεμβρίου δεν είναι αληθής.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εστιάζουν τέλος το ενδιαφέρον τους και σε ανάρτηση στην οποία προχώρησαν αντιεξουσιαστές το Σαββατο όπου επανήλθαν στο ζήτημα της αθώοτητας της οικογένειας Ινδαρέ . Οπως σημειώνουν «ο κόσμος τους έχει πάρει πρέφα και έτσι ετοιμάζουν-κατασκευάζουν τους επόμενους ενόχους αφού ούτε τρίχα δεν θα βρουν από τους γιους των γειτόνων μας. Dna και αποτυπώματα και οτιδήποτε βρεθεί σε ανοιχτές καταλήψεις δεν αποτελούν κανένα στοιχείο ενοχής. Όλα αυτά γίνονται για να εμφυτέψουν φόβο και τρομοκρατία στα μυαλά των ανθρώπων σχετικά με τις καταλήψεις και τοαναρχικό/αντιεξουστικό χώρο».