Έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και κέρδισε. Αυτό έγινε στην Τούμπα σε ακόμη μία βραδιά που η εξυγίανση έδωσε ρεσιτάλ ώστε οι «ασπρόμαυροι» να κερδίσουν και να μην μείνουν πολύ πίσω από τον Ολυμπιακό στην κούρσα του τίτλου.

Η ΑΕΚ έχει τρομερά παράπονα από τη διαιτησία του Ισραηλινού διαιτητή Όρελ Γκρίνφελντ αλλά και το VAR που δεν είδαν ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ του Σφιντέρσκι στη φάση του πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ αλλά και για δύο φάσεις που στην Ένωση ζητούν πέναλτι με το VAR να τα βλέπει όλα καλά.

Σε όλα αυτά βέβαια κομβικό ρόλο έπαιξε και η συμβολή του PAOK TV που διαφήμιζε πριν ματς, κάλυψη υπερπαραγωγή και σε όλες τις αμφισβητούμενες φάσεις τα πλάνα ήταν λειψά. Με όλα αυτά ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στο πέναλτι του Βιεϊρίνια (57′) φτάνοντας ξάνα σε απόσταση ενός βαθμού από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Στο 56′ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν σε ευκαιρία του Σφιντέρσκι και απόκρουση του Μπάρκα, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια. Πριν από τη φάση αυτή όμως ο Πολωνός επιθετικός φαίνεται να έχει κάνει ξεκάθαρο φάουλ στον Βράνιες. Το VAR δεν κάλεσε καν τον διαιτητή να δει τη φάση, ούτε για πέναλτι ούτε φυσικά και για περίπτωση φάουλ με τον αρχηγό του ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ.

Από κει και πέρα η ΑΕΚ ανέβηκε κλείνοντας τον ΠΑΟΚ στα καρέ του και εκεί αναγκάστηκαν να παίξουν άμυνα και ο διαιτητής με τους συνδέλφους του στο VAR ώστε να μείνει το 1-0. Αρχικά στο 75′ ο Βαρέλα φαίνεται να ανατρέπει από πίσω τον Κρίστισιτς και να τον γκρεμίζει με τον Γκρίνφελντ αφού είδε κι ο ίδιος τη φάση στο VAR αποφάσισε ότι δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό. Μια φάση όπου ξεκάθαρα φαίνεται ανατροπή αλλά είπαμε, έπρεπε να κερδίσει ο ΠΑΟΚ.

Η… άμυνα όμως της εξυγίανσης δεν σταμάτησε εκεί και ξαναχτύπησε λίγο μετά το 80′ όταν ο Βράνιες έκανε το σουτ μπροστά στον Βαρέλα με την μπάλα να χτυπά στο κεφάλι και στη συνέχεια στο χέρι του αμυντικού του ΠΑΟΚ αλλά και πάλι δεν δόθηκε τίποτα. Μάλιστα, ο Ισραηλινός δεν μπήκε καν στον κόπο να δει ο ίδιος τη φάση και άκουσε την… παραγγελιά από το VAR.