Βορίδης: Δεν έχουμε τάξει κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε

Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση διαμορφώνονται οι όροι για την εμπέδωση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς και η στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς

Σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης υποστηρίζοντας ότι για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση διαμορφώνονται οι όροι για την εμπέδωση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Δεξιάς και η στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς.

«Αυτή η παράταξη πάντοτε είχε ιστορικά δίκαιο, και ενώ πάντοτε ήταν με τη σωστή πλευρά της ιστορίας, πάντοτε κάτι συνέβαινε και έπρεπε να απολογείται» τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα το μεσημέρι από τα Τρίκαλα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ. Τρικάλων.

«Είναι αυτό για το οποίο έχω μιλήσει πολλές φορές. Λέγεται ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μηχανισμοί ολόκληροι, επικοινωνιακοί, εκπαιδευτικοί, πολιτιστικοί έπρεπε να μας ενοχοποιούν, να μας στοχοποιούν, να μας καθυβρίζουν, να μας ταπεινώνουν».

Αντίπαλον δέος

Ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτιαξε ένα πρόγραμμα που «είχε μέσα όλα εκείνα τα ζητήματα που απετέλεσαν διαχρονικά εδώ και 40 – 50 χρόνια, την αποδόμηση όλων αυτών των ζητημάτων, τον αντίποδα αν θέλετε, το αντίπαλον δέος, όλων αυτών των θεμάτων, των προγραμματικών θέσεων που ήταν τα ιερά και τα όσια της Αριστεράς».

Ο κ. Βορίδης έφερε ως παράδειγμα το πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας:

«Για πήγαινε να μιλήσεις πριν δέκα χρόνια για την κατάργηση του ασύλου; Θα πέφτανε να σε φάνε. Θα μου πει κάποιος δεν είχε ξανακαταργηθεί το άσυλο; Αληθές. Επί Διαμαντοπούλου. Με μεγάλη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Ναι. Αλλά προσέξτε. Με απόφαση του Κοινοβουλίου αυτή. Τώρα υπάρχει μία τεράστια διαφορά. Το άσυλο το καταργήσαμε σε εκτέλεση απόφασης του λαού. Ο λαός αποφάσισε την κατάργηση του ασύλου και εμείς υλοποιήσαμε την απόφαση του λαού. Τεράστια διαφορά».

Επίσης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προχώρησε στην αναφορά κι άλλου παραδείγματος, τονίζοντας:

«Για πήγαινε δέκα χρόνια πίσω να μιλήσεις για μείωση φόρων σε επιχειρήσεις. Τι θα ήσουνα δέκα χρόνια πίσω; Εκπρόσωπος του καπιταλισμού, ο εκπρόσωπος των μεγαλοεπιχειρηματιών που πίνουν το αίμα του λαού… Τα θυμάστε όλα αυτά; ‘Αμα υπήρχε κερδοφόρα επιχείρηση στην Ελλάδα έπρεπε να την κλείσουν, γιατί σήμαινε πως έπινε το αίμα του λαού».

«Τώρα, -συνέχισε ο κ. Βορίδης- την κάναμε την μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, και όχι ως μια κυβέρνηση που επέλεξε να την κάνει, αλλά την κάναμε εις εκτέλεση της εντολής και απόφασης του λαού. Ο λαός, κατάλαβε , διευκρίνισε, ότι η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τις επιχειρήσεις, από την ιδιωτική πρωτοβουλία, από τη μεριά της οικονομίας, αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ιδιωτικές επενδύσεις, ο λαός το ψήφισε και η κυβέρνησή μας το υλοποίησε, αυτή είναι η τεράστια διαφορά».

Επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης άσκησε σκληρή κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «είναι αλληλέγγυος με τους μπαχαλάκηδες, αλληλέγγυος με το παρακράτος αυτό της άκρας αριστεράς…».

Ιδεολογική ηγεμονία της Δεξιάς

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά διαμορφώνεται, μία σημαντική προϋπόθεση μετά από 40 χρόνια. Για πρώτη φορά, τώρα. Αυτό το οποίο γίνεται τώρα είναι, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να διαμορφώσει όρους ανατροπής της ηγεμονίας της Αριστεράς, εμπέδωσης της ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς και να κρατήσει όχι απλώς την κυβέρνηση αλλά, τις ιδέες μας κυρίαρχες στην Ελλάδα, να την απελευθερώσει, να την κάνει ξανά μεγάλη, σπουδαία, να τη φέρει εκεί που της αξίζει, αυτό που θέλουμε όλοι. Αυτό γίνεται τώρα, μετά από 40 χρόνια. Αυτό είναι που αλλάζει».

Επίσης ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί επιτυχώς, γιατί τότε αυτά που έχουμε πει θα φανεί ότι παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα στην πράξη για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στον απολογισμό της πολιτικής της ΝΔ για τον αγροτικό κόσμο σημείωσε ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει πολύ πιο πέρα από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης, έχοντας δημιουργήσει προϋποθέσεις, που θα οδηγήσουν στην επίλυση μίας σειράς ζητημάτων που ταλανίζουν τον αγροτικό κόσμο για χρόνια. Μίλησε μεταξύ άλλων για μείωση του κόστους παραγωγής, μέσω της μείωσης του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και της δραστικής μείωσης του εισαγωγικού συντελεστή του φόρου εισοδήματος από το 22% στο 9%, ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk