Σε κατάσταση σοκ, παραμένουν τα τρία ανήλικα αδέρφια, που βρήκαν νεκρούς τους γονείς τους, στο σπίτι τους στο Μεταξουργείο, από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν πιθανότατα από διαρροή στη σόμπα υγραερίου.

Τα παιδιά -ηλικίας 16, 11 και 7 ετών – πέρασαν το πρώτο τους βράδυ, χωρίς τους γονείς τους, στην κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Αγλαία Κυριακού και παρέμεναν σε κατάσταση σοκ ενώ παρακολουθούνται και από ειδικό παιδοψυχολόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά προς το παρόν,  βοηθούνται από συνεργάτη του πατέρα τους. Ενδιαφέρον για την τύχη τους έχουν εκδηλώσει εκτός από τα συγγενικά τους πρόσωπα και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.

Σήμερα, αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα ο θείος τους, ο οποίος πιθανολογείται ότι θα είναι πλέον ο κηδεμόνας τους.

Ερευνώνται τα αίτια του θανάτου

Οι έρευνες για τα αίτια του θανάτου του άτυχου ζευγαριού από το Πακιστάν, είναι σε εξέλιξη.

Σήμερα αναμένεται και η ιατροδικαστική εξέταση για να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος των γονέων των τριών ανήλικων παιδιών προήλθε από αναθυμιάσεις που προκλήθηκαν από διαρροή στη σόμπα υγραερίου που είχαν μέσα στην κρεβατοκάμαρά τους.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν είναι οι γείτονες και οι συγγενείς του ζευγαριού.

«Το πρωί με πήραν τηλέφωνο τα παιδιά και μου είπαν ότι οι γονείς τους έπαθαν κάτι», δήλωσε φίλος της άτυχης οικογένειας,

Συγκινημένος περιγράφει πώς τα τρία ανήλικα παιδιά, σηκώθηκαν το πρωί για να πάνε σχολείο και έντρομα είδαν τους γονείς τους να κείτονται νεκροί .

«Τα τρία αγόρια, που έμειναν ορφανά, ήταν τυχερά μέσα στην ατυχία τους, καθώς η πόρτα της κρεβατοκάμαρας των γονιών ήταν κλειστή και έτσι οι αναθυμιάσεις δεν έφτασαν στα δωμάτια τους», πρόσθεσε.

Φίλη του άτυχου ζευγαριού μίλησε φανερά καταβεβλημένη για το χαμό τους λίγες ώρες μετά το τραγικό συμβάν.

«Έχουμε συγκλονιστεί από το θάνατο των δυο ανθρώπων. Ήταν πολύ καλοί άνθρωποι και οι δυο.

Πριν τρεις μέρες γύρισαν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Πακιστάν γιατί είχαν πάει να δουν τους συγγενείς τους.

Κρίμα, γιατί ήταν πολύ αγαπητοί εδώ στη γειτονιά.

Το διαμέρισμα ήταν δικό τους γιατί οι άνθρωποι δούλευαν όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, είχαν κατάστημα με ρούχα στην Ομόνοια και έμεναν εδώ πάνω από δέκα χρόνια. Είχαν τρία αγοράκια ανήλικα, τα οποία ήταν πολύ δεμένα με τους γονείς τους. Κρίμα που χάθηκε μια τόσο καλή οικογένεια από τη γειτονιά μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σοροί του ζευγαριού θα μεταφερθούν την Τρίτη στη γενετειρά τους,  το Πακιστάν όπου θα γίνει η ταφή τους.

Το χρονικό της τραγωδίας

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ ήταν οι πρώτοι που ενημερώθηκαν το πρωί της Παρασκευής για την τραγωδία στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου της πολυκατοικίας στην οδό Βίκτωρος Ουγκό.

Όπως προέκυψε ο άτυχος άνδρας και η σύζυγός του, ηλικίας 55 και 42 ετών αντίστοιχα, εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο δωμάτιό τους στο διαμέρισμα στο οποίο έμεναν μαζί με τα τρία παιδιά τους ηλικίας 16, 11 και 7.

H τραγική λεπτομέρεια είναι ότι τα άψυχα σώματα των δύο γονέων εντόπισε ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο οποίος και κάλεσε έντρομος το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το άτυχο ζευγάρι είχε μέσα στην κρεβατοκάμαρα μια σόμπα υγραερίου, γι’ αυτό εκτιμάται ότι ο θάνατος οφείλεται σε διαφυγή του αερίου.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από τον τόπο της τραγωδίας, παρόμοια σόμπα είχαν και τα παιδιά στο δωμάτιο τους, αλλά δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα εκεί.