ΑΔΜΗΕ: Επιδιορθώθηκε η διπλή βλάβη στο εναέριο σύστημα μεταφοράς ρεύματος της Ανδρου

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ επιδιόρθωσαν τελικά σήμερα, τη βλάβη που υπέστη, την περασμένη Δευτέρα, το Εναέριο Σύστημα Μεταφοράς του νησιού σε δύο σημεία.

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) επιδιόρθωσαν τελικά σήμερα, τη βλάβη που υπέστη, την περασμένη Δευτέρα, το Εναέριο Σύστημα Μεταφοράς της Άνδρου σε δύο σημεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή, με δεδομένο ότι δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας η παρέμβαση των τεχνικών στις εναέριες Γραμμές Μεταφοράς όταν πνέουν θυελλώδεις άνεμοι, τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ μετέβησαν στο νησί αμέσως μετά την άρση του πολυήμερου απαγορευτικού απόπλου.

Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, η Άνδρος και η Τήνος παρέμειναν χωρίς ηλεκτρική τροφοδοσία από τις 07:30 τη Δευτέρα 6/1 έως τις 13:40 της ίδιας ημέρας. Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, εντός λίγων ωρών, κατέστη δυνατή χάρη στην κινητοποίηση και συνεργασία ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ για την εκκίνηση του Αυτόνομου

Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) της Άνδρου και την τροφοδότηση των φορτίων των νησιών μέσω του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ. Η τροφοδότηση συνεχίστηκε μέσω του ΑΣΠ έως και σήμερα το μεσημέρι, οπότε τα ηλεκτρικά φορτία των δύο νησιών επανήλθαν στο Σύστημα Μεταφοράς.

Ως προς το χρονικό της βλάβης στο Σύστημα Μεταφοράς, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ενημερώνει το κοινό ως προς τα εξής:

• Το πρωί της Δευτέρας 6/1 διαπιστώθηκε βλάβη και στα δύο συστήματα, δηλαδή στις Γραμμές Μεταφοράς Λειβάδι-Άνδρος και Άνδρος-Σύρος. Καμία βλάβη δεν υπέστησαν οι υποβρύχιες ηλεκτρικές διασυνδέσεις των δύο νησιών.

• Μετά από τις προβλεπόμενες προσπάθειες ηλέκτρισης των γραμμών μεταφοράς την ίδια ημέρα, οι οποίες κατέστησαν άκαρπες, ο ΑΔΜΗΕ απευθύνθηκε στο τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Κέντρων Ελέγχου. Η άμεση ανταπόκρισή τους από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η βλάβη, είχε ως αποτέλεσμα την ταχύτατη τροφοδότηση των νησιών μέσω του ΑΣΠ και των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των κατοίκων.

• Το πρωί της Πέμπτης 9/1 και μετά την άρση του απαγορευτικού απόπλου, τα τεχνικά συνεργεία του ΑΔΜΗΕ μετέβησαν στην Άνδρο όπου επιθεώρησαν και επιδιόρθωσαν εντός λίγων ωρών τις βλάβες που προκάλεσε στις εναέριες γραμμές μεταφοράς η πολυήμερη σφοδρή κακοκαιρία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk