Δραματικές χαρακτηρίζει τις ώρες που ζουν οι κάτοικοι της Αυστραλίας ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος.

Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Πατριαρχείου που ποιμαίνει την αρχιεπισκοπή Αυστραλίας επισκέπτεται όλα τα πύρινα μέτωπα συνομιλεί και στηρίζει τα μέλη των πυροσβεστικών συνεργείων και τους εθελοντές που δίνουν την μεγάλη μάχη και έσωσαν ακόμη και το Ορθόδοξο Μοναστήρι της Παντάνασσας στην Νότια Ουαλία το οποίο κινδύνευσε από την «κόλαση» της φωτιάς…

«Ετούτες τις δραματικές ώρες, που η αυστραλιανή κοινωνία δοκιμάζεται από μια μεγάλη καταστροφή, η Αρχιεπισκοπή μας έχει στρέψει όλες τις δυνάμεις, υλικές και πνευματικές στην ανακούφιση όσων επλήγησαν από τις πυρκαγιές και στον τερματισμό αυτής της πύρινης κόλασης, που εξακολουθεί να απειλεί ανθρώπους, ζώα και περιουσίες» επισημαίνει στο «Βήμα» ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Μακάριος διοργάνωσε έρανο και κάλεσε όλους τους Αυστραλούς – «Ελληνες και μη Ελληνες, Ορθοδόξους και μη Ορθοδόξους, Χριστιανούς και μη Χριστιανούς, πιστούς και αθέους, μικρούς και μεγάλους, ακόμη και τα μικρά παιδιά και τους μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολείων της χώρας» – να συγκεντρώσουν χρήματα για να βοηθήσουν τους συμπατριώτες τους καθώς όπως σημειώνει «πολλοί χρειάζονται πραγματική υλική βοήθεια τούτη την ώρα αφού έχουν χάσει τα πάντα».

Η σκέψη μας, τονίζει «βρίσκεται πρωτίστως στις οικογένειες των ανθρώπων, που έχασαν τη ζωή τους. Συμμεριζόμαστε τον πόνο και τον οδυρμό τους και προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων. Συμπάσχουμε επίσης, με τους τραυματίες και προσευχόμαστε για την τάχιστη αποκατάσταση τις υγείας τους».

Στη συνέχεια απευθύνει έκκληση να στηριχθεί η προσπάθεια που καταβάλλεται αυτή την στιγμή.

Μάλιστα σημειώνει ότι είναι συγκινητική η ανταπόκριση που βρίσκει από τους πιστούς, από τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.