Απίστευτα πράγματα στο Ολυμπιακό Στάδιο για να κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναιτωλικό. Η… φασαρία που έκανε η Ένωση για το ματς με τη Λαμία έπιασε τόπο και θύμα ήταν ο Παναιτωλικός.

Που είδε την αντίπαλό του να πετυχαίνει δύο γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσουν ποτέ και ένα τρίτο που κανείς δεν έχει καταλάβει αν ο Λιβάγια πατάει μέσα ή έξω από την περιοχή.

Σαν να μην υπάρχει το VAR, αφού ο Τάσης πήγε και το συμβουλεύτηκε, αλλά δεν πήρε ούτε μια σωστή απόφαση, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να κερδίσει τελικά με 3-1 και ο Παναιτωλικός να βράζει με όσα συνέβησαν.

Δύο γκολ ο Λιβάγια, ένα ο Βέρντε, ο Ντίας είχε ισοφαρίσει σε 1-1.

Υποτονικό ημίχρονο

Super 3 σε Γιώργο Σαββίδη: «Κοντούλη δισεκατομμυριούχε, αγενή και ασεβή…»

Η ΑΕΚ πήρε από το ξεκίνημα του αγώνα την κατοχή της μπάλας και θέλησε να δώσει το δικό της τέμπο στην αναμέτρηση. Οι Κιτρινόμαυροι απείλησαν πρώτη φορά στο 2’, σε μια προσπάθεια του Ντέλετιτς που έκλεψε την μπάλα από τον Γιοβάνοβιτς, μπήκε στην περιοχή από δεξιά, όμως το σουτ του εξουδετερώθηκε από τον Κνετ. Ωστόσο ο Δικέφαλος δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να κλείνουν καλά τους χώρους και να κρατούν τους παίκτες του Καρέρα μακριά από την περιοχή τους.

Η Ένωση αντιμετώπιζε ζητήματα στην κυκλοφορία. Ο Λιβάγια ερχόταν πολύ πίσω για να πάρει την μπάλα με αποτέλεσμα ο Γιακουμάκης να αποκόβεται από το υπόλοιπο σύνολο. Ενώ οι Αλμπάνης, Ντέλετιτς, επιχειρούσαν κυρίως μέσω ατομικών προσπαθειών να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ευκαιρίες.

Στο 28’ η ΑΕΚ θα κερδίσει πέναλτι, όταν μετά από χρήση VAR ο Τάσης θα υποδείξει παράβαση σε μαρκάρισμα πάνω στον Σαμπανάτζοβιτς. Ο Λιβάγια θα αναλάβει την εκτέλεση, θα ευστοχήσει και θα ανοίξει το σκορ για την Ένωση. Το γκολ δεν άλλαξε πάντως την εικόνα της ΑΕΚ που παρέμεινε υποτονική.

Ο Παναιτωλικός δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το παραπάνω και στο 43΄ισοφάρισε το ματς με τον Ντίας, που έπειτα από διαδοχικά λάθη στην κιτρινόμαυρη άμυνα, κατάφερε να κάνει το 1-1! Η Ένωση επιχείρησε να αντιδράσει άμεσα, όμως η κεφαλιά του Βράνιες στο 45’ κατέληξε στα χέρια του Κνετ, που είχε τοποθετηθεί σωστά. Ο Παναιτωλικός δεν… πτοήθηκε από την ευκαιρία της ΑΕΚ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου βγήκε ξανά μπροστά, χάνοντας με τον Κέβιν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ.

Βρήκε «νεύρο», φρεσκάδα και γκολ

Το ημίχρονο τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες και με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε δύο αλλαγές. Ο Ιταλός τεχνικός πέρασε στο ματς τους Σιμόες και Βέρντε, αντί των Σαμπανάτζοβιτς και Ντέλετιτς, σε μια προσπάθεια να δώσει φρεσκάδα στην ομάδα του.

Στο 57’ το παραπάνω έφερε αποτέλεσμα, καθώς η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει ξανά προβάδισμα στο σκορ. Ο Βέρντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Λιβάγια έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ, για το 2-1 του Δικεφάλου.

Στο 64’ ο Κροάτης φορ θα απειλήσει ξανά την αντίπαλη εστία, με τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού να του λέει αυτή τη φορά «όχι». Ενώ ένα λεπτό μετά η Ένωση είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Γιακουμάκη.

Γενικώς μετά τις αλλαγές η ΑΕΚ έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο στο ματς, με τους Κιτρινόμαυρους να είναι πιο κινητικοί και να φτάνουν με μεγαλύτερη ευκολία σε θέση για γκολ.

Πάντως ο Παναιτωλικός φρόντιζε να… υπενθυμίζει την παρουσία του στο ματς, δείχνοντας διάθεση να παλέψει την αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 78’ με τον Μιμίτο, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε έφυγε εκτός εστίας.

Στο 82’ η ΑΕΚ θα κερδίσει και δεύτερο πέναλτι, πάλι μετά από χρήση VAR, για μαρκάρισμα πάνω στον Λιβάγια. Αυτή τη φορά την εκτέλεση θα αναλάβει ο Βέρντε, με τον Ιταλό να ευστοχεί από τα 11 βήματα, να κάνει το 3-1 και επί της ουσίας να «καθαρίζει» την υπόθεση νίκη για τους Κιτρινόμαυρους.

Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με την ΑΕΚ να φτάνει έτσι στη νίκη και να μπαίνει στο 2020 πετυχημένα.

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-4-2): Μπάρκας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Βράνιες, Χουλτ, Ντέλετιτς (46’ Βέρντε), Σαμπανάτζοβιτς (46’ Σιμόες), Κρίστισιτς, Αλμπάνης (84’ Μάνταλος), Λιβάγια, Γιακουμάκης.

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 4-5-1): Κνετ, Σανιά, Λιάβας (37’ Ρόσα), Γιοβάνοβιτς, Γκαρσία, Σίεστεντ, Τζανακάκης (67’ Ντουάρτε), Τσιγγάρας, Ταχάρ, Ντίας, Μπαϊροβιτς (74’ Φυτόπουλος).