Η κακοκαιρία «Ζηνοβία» έχει ήδη αποχωρήσει, αφήνοντας ωστόσο μεγάλες καταστροφές και προβλήματα στο πέρασμα της.

Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν τόσο στην Εύβοια και στα Τρίκαλα, αλλά και στα Βίλια, όπου οι πολίτες αναγκάστηκαν να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου μέσα στα σκοτάδια.

Καταστροφές σε δρόμους στην Εύβοια

Ειδικότερα, στην Εύβοια και συγκεκριμένα λίγο πριν την Κύμη, τμήμα του δρόμου άνοιξε από τους μεγάλους κυματισμούς και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται μόνο από το ένα ρεύμα.

Η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχει τοποθετήσει σήμανση και φανάρια για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.Έχει προγραμματισθεί τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων άνω των 2,5 τόνων (προληπτικά για περαιτέρω λόγους ασφαλείας), όσον αφορά τη διέλευση από το συγκεκριμένο τμήμα. Η εναλλακτική διαδρομή για τα φορτηγά θα είναι το Πλατάνα-Γέφυρα Σκοτεινής-Κονίστρες-Χάνια Αυλωναρίου.

Πρόκειται για ένα από τα δύο σοβαρότερα προβληματα που άφησε πίσω της η Ζηνοβία. Το δεύτερο είναι στην επαρχιακή οδό Λίμνης-Αιδηψού στο γνωστό σημείο των κατολισθήσεων. Εκεί, έπεσαν στο οδόστρωμα νέοι βράχοι τους οποίους ναι μεν απομάκρυνε η Περιφέρεια, όμως η κυκλοφορία δεν είναι ασφαλής για τους οδηγούς.

Ο δρόμος κατάπιε αυτοκίνητο στα Τρίκαλα

Αγωγός της ΔΕΥΑΤ, έσπασε σήμερα το πρωί της Πέμπτης που διέρχεται από τον συγκεκριμένο δρόμο, με αποτέλεσμα αυτός να ανοίξει στα δυο και να καταπιεί κυριολεκτικά διερχόμενο όχημα.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, αλλά και στα βίντεο του trikalavoice.gr το όχημα βούλιαξε μέσα στο άνοιγμα του δρόμου, έχοντας υποστεί σημαντικές υλικές ζημιές.«Θάφτηκαν» στο χιόνι τα Βίλια

Πάνω από ένα μέτρο έφτασε το χιόνι στα Βίλια Αττικής με αποτέλεσμα να σημειωθούν πολλά προβλήματα στην περιοχή.

Στα Βίλια εξακολουθεί να χιονίζει και σύμφωνα με τις προβλέψεις ο καιρός αναμένεται να αγριέψει ακόμα περισσότερο.

Η σφοδρή χιονόπτωση βύθισε στην κυριολεξία πολλά σημεία της περιοχής. Όπως ανέφερε σε μήνυμά του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Μάλιστα η περιοχή για πολλές μέρες δεν είχε ρεύμα, με την ηλεκτροδότηση να αποκαθίσταται χτες, μετά από τέσσερις μέρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές των Δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας και Καρύστου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κήρυξε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τις Δ.Ε. Βιλίων, Ερυθρών και Οινόης του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και τις κοινότητες Καρύστου, Αετού και Καλυβίων του Δήμου Καρύστου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός, η αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και η διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα.