Αγωνίας συνέχεια για τους έλληνες ναυτικούς του δεξαμενόπλοιου «Happy Lady», οι οποίοι απήχθησαν από πειρατές μετά από ένοπλη επίθεση στο λιμάνι Limboh στο Καμερούν. Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.

Μετά από περίπου ένα είκοσι τετράωρο, ωστόσο, οι πειρατές φέρεται να επικοινώνησαν με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Εδώ και λίγες ώρες, λοιπόν, βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, με την πλευρά την κυβέρνησης να διαβεβαιώνει πάντως πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

«Δεν θέλω να μιλήσω. Η εταιρεία θα τα πει όλα. Μας απαγορεύουν να μιλάμε» δηλώνει η μητέρα του 45χρονου καπετάνιου στο Open, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

Οι συγγενείς των ελλήνων ναυτικών ελπίζουν ότι όλα θα πάνε καλά. «Με τον Δημήτρη δεν έχω μιλήσει, επικοινωνεί η μητέρα και ο πατέρας του με μηνύματα. Προς το παρόν το παιδί είναι καλά, έχει τραυματιστεί στο πόδι. Εννοείται πως είναι τώρα στο νοσοκομείο. Τώρα, το πότε θα βγει και θα επιστρέψει δεν το γνωρίζω» ισχυρίζεται η θεία του 35χρονου μηχανικού, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι από εξοστρακισμό σφαίρας.

«Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα»

Από πλευράς του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, η κυβέρνηση μέσω των συναρμόδιων υπουργείων Ναυτιλίας και Εξωτερικών βρίσκεται σε επικοινωνία με την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να παρθούν πρωτοβουλίες.

Τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, σε συνεννόηση και με το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και με την ιδιοκτήτρια εταιρεία για να γυρίσουν σώοι και αβλαβείς οι πέντε ναυτικοί.