Συναγωγές του Λονδίνου και καταστήματα καλύφθηκαν με ένα αισχρό αντισημιτικό γκράφιτι, αυτές τις ημέρες που οι Εβραίοι γιορτάζουν την Χάνουκα.

Τα αντισημιτικά γκράφιτι εντοπίστηκαν σε καταστήματα και μια συναγωγή στο βόρειο Λονδίνο, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία -και όχι μόνο.

Οι πράξεις καταδικάστηκαν ως «αισχρές» και «παράλογες».

Το αντισημιτικό γκράφιτι

Το αισχρό αντισημτικό γκράφιτι που εντοπίστηκε σε συναγωγή και καταστήματα αποτελείται από το Αστρο του Δαβίδ, το εβραϊκό ιερό σύμβολο, μαζί με τους αριθμούς «9 11».

Οι άγνωστοι χρησιμοποίησαν κόκκινη και μοβ μπογιά. Το γκράφιτι εντοπίστηκε στην περιοχή Hampstead και Belsize Park, καθώς και στη συναγωγή του South Hampstead.

Σε ό,τι αφορά τους αριθμούς «9 11» παραπέμπουν στην αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας ότι οι Εβραίοι είναι υπεύθυνοι για την τρομοκρατική επίθεση της 9ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με αυτήν την αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας, κανένας Εβραίος δεν σκοτώθηκε κατά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους…

Σοκ στην τοπική κοινωνία

Η αστυνομία δήλωσε ότι ερευνάται το ρατσιστικό κίνητρο για αυτήν την ενέργεια μίσους.

Ο συντηρητικός σύμβουλος του Hampstead, Όλιβερ Κούπερ, δήλωσε ότι την Κυριακή περιόδευσε στη γειτονιά, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ψυχολογία των τρομοκρατημένων κατοίκων.

«Η πρώτη μου αντίδραση ήταν σοκ και τρόμος. Έχουν συμβεί περιστατικά και στο παρελθόν, αλλά δεν έχω δει ποτέ κάτι που να προσεγγίζει αυτό το βαθμό» δήλωσε ο Κούπερ εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

Προς το παρόν δεν έχουν σημειωθεί συλλήψεις, αλλά σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική έρευνα.

Ο επιθεωρητής Kev Hailes δήλωσε: «Αυτό είναι σαφώς ένα περιστατικό που παίρνουμε πολύ στα σοβαρά».

Οι προηγούμενες επιθέσεις

Το περιστατικό έρχεται μετά από μαχαίρωμα πέντε ατόμων το βράδυ του Σαββάτου.

Ένα άτομο με μαχαίρι επιτέθηκε σε μια σύναξη για την Χάνουκα στο Monsey. Αφού μαχαίρωσε τα πέντε άτομα, ετράπη σε φυγή.

Πρόκειται για μια ακόμη επίθεση με αντισημιτικά κίνητρα στην περιοχή, η οποία στοχεύει στους Εβραίους κατοίκους.

Εβραίοι βουλευτές επισήμαναν με ανάρτησή τους στο twitter: «Αυτό υπενθυμίζει ότι ο αντισημιτισμός εξακολουθεί να είναι μαζί μας. Ελπίζουμε να αναληφθούν δράσεις για την εξεύρεση και τιμωρία των δραστών. Ας εργαστούμε όλοι για να νικήσουμε τον αντισημιτισμό το 2020!».