Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει αποδείξει με τις εμφανίσεις του στην Μπενφίκα τη φετινή σεζόν ότι είναι ένας σπουδαίος τερματοφύλακας που μπορεί να αφήσει εποχή στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας γκολκίπερ που αναδείχτηκε από τον Παναθηναϊκό έχει διανύσει μια ονειρική σεζόν με τους αετούς της Λισαβόνας και αποτελεί σημείο αναφοράς στην Πορτογαλία.

Ο Βλαχοδήμος είναι βασικός στην εθνική ομάδα, αλλά και στην Μπενφίκα, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να τον λιγουρεύονται και μεγάλοι σύλλογοι από τα κορυφαία πρωταθλήματα. Φυσικά δεν μπορεί να γίνει και διαφορετικά, καθώς τα νούμερα του ζαλίζουν, με τον Βλαχοδήμο να θεωρείται ήδη ένας από τους καλύτερους στην Πορτογαλία, αλλά και στην Ευρώπη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βλαχοδήμος είναι ανάμεσα στους πέντε τερματοφύλακες της Γηραιάς Ηπείρου με τα περισσότερα clean sheets για το 2019. Ο Έλληνας κίπερ έχει κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σχεδόν στα μισά ματς που έχει αγωνιστεί είτε στο πρωτάθλημα είτε στην Ευρώπη, αφού μετράει 46 ματς με 21 clean sheets, κάτι που τον φέρνει τέταρτο με απαραβίαστη εστία.

Κορυφαίος είναι ο Μπιζότ της Άλκμααρ με 29 clean sheets σε 47 ματς, ενώ ακολουθούν οι Γιαν Όμπλακ και Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν. Στην πέμπτη θέση είναι ο Έντερσον της Μάντσεστερ Σίτι.