Ταλαιπωρία για μία οικογένεια στην Κρήτη έκρυβε η απογευματινή βόλτα. Η οικογένεια εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο εξαιτίας του χιονιού, στο δρόμο μεταξύ Οροπέδιο Λασιθίου και Οροπέδιο Καθαρού.

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένεια, ενώ σύμφωνα με τη neakriti.gr όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα πάντα με τη neakriti.gr «tΤο οροπέδιο έχει γύρω στους 40 πόντους με μισό μέτρο», σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Κουτρούλη, ιδιοκτήτη καταλύματος στον Ομαλό. «Έχουν εγκλωβιστεί γύρω στα 150 άτομα περίπου, από χθες το απόγευμα, όταν άρχισε να χιονίζει απότομα και έτσι δεν πρόλαβαν να φύγουν, ειδικά με τα συμβατικά οχήματα, χωρίς αλυσίδες. Ήρθαν αυτοκίνητα της Περιφέρειας και του Δήμου, ωστόσο η χιονόπτωση ήταν πυκνή και δεν κατάφεραν να φύγουν», είπε μεταξύ άλλων.

Οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους για ώρες, στον Ομαλό το βράδυ της Κυριακής, μεταξύ αυτών και οικογένειες με παιδιά, είναι ασφαλείς με την περιπέτειά τους να λαμβάνει τέλος.

Σημειώνεται ότι η σφοδρή κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό δίκτυο των Χανίων, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ στα Ανώγεια τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα στην ευρύτερη περιοχή της Ζωμίνθου, όπου το χιόνι έφτασε το μεσημέρι τους 30 πόντους.