Μια ανάσα προτού εκπνεύσει το 2019 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού το νέο Δ.Σ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, το 11μελές όργανο αναμένεται να εκλέξει τις επόμενες ημέρες τον νέο πρόεδρο του οργανισμού με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο πρόσωπο του νομικού και πρώην νομικού συμβούλου του ΟΜΜΑ Νίκου Πιμπλή.

Ο κ. Πιμπλής είναι ένα από τα έξι μέλη του Δ.Σ τα οποία ορίζονται από το ΥΠΠΟΑ (οι υπόλοιποι πέντε εν προκειμένω είναι οι Στέλιος Μανιάς, Χριστίνα Μπουσουλέγκα, Φώτης Παπαθανασίου, Χριστίνα Παπακωνστανίνου, Μαρίτσα Τραυλού). Δύο μέλη ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών (οι Γεώργιος Δονάτος και Θάλεια Καραϊνδρου), ενώ τρία μέλη ορίζονται από τον Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής» (παραμένουν οι Κωνσταντίνος Αιλιανός, Παναγιώτης Δημαράς, Ιωάννης Μαρίνος).

Πέρα από την εκλογή προεδρείου, το νέο Δ.Σ αναμένεται να ορίσει και τον καλλιτεχνικό και τον γενικό διευθυντή. Σύμφωνα με πληροφορίες την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μεγάρου αναμένεται ν΄αναλάβει ο πιανίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ναυπλίου Γιάννης Βακαρέλης, ο οποίος στο παρελθόν έχει εμφανιστεί επανειλημμένως στις σκηνές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.