Σε λίγες ημέρες ξεκινάει η νέα τενιστική σεζόν, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να… ξεσκονίζουν τις ρακέτες τους και να μετρούν αντίστροφα για τα επίσημα παιχνίδια.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη και οι υπόλοιποι κορυφαίοι τενίστες και τενίστριες ολοκληρώνουν τις off season προετοιμασίας τους και επικεντρώνονται στα πρώτα τουρνουά της νέας σεζόν, με στόχο να προετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για το Αυστραλιανό Οπεν.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια Αρχή, τα έπαθλα φέτος θα είναι αυξημένα κατά 14%, ενώ η αύξηση από το 2014 μέχρι σήμερα φτάνει το 60%! Συνολικά, το 2020 το Αυστραλιανό Οπεν θα γεμίσει με «χρυσάφι» τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα μοιραστούν περισσότερα από 41.000.000€, ποσό που θα διανεμηθεί ανάλογα με την πορεία του καθενός.

Συγκεκριμένα, όσοι αποκλειστούν στον πρώτο γύρο θα πάρουν 50.000€, στον δεύτερο γύρο 71.000€, ενώ ο νικητής και η νικήτρια θα γίνουν πλουσιότεροι κατά 2.500.000 €. Ποσά που προκαλούν…. ίλιγγο. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο γκραντ σλαμ της νέας σεζόν θα ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο διευθυντής της διοργάνωσης Κρεγκ Τίλι δήλωσε ότι: «Πιστεύουμε στην αύξηση των επάθλων σε όλα τα επίπεδα του παιχνιδιού και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τους παίκτες για να δημιουργήσουμε πρόσφορο έδαφος ώστε να χτιστούν καριέρες στο άθλημα και να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να έχουν μεγαλύτερο κέρδος».