Σε μία απαράδεκτη επίθεση εναντίον της δημοσιογράφου Αφροδίτης Φράγκου φέρεται να έχει εμπλακεί ο μεσίτης, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου – και μάλιστα ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου πριν από δεκαπέντε μήνες ο ακτιβιστής έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα του ίδιου και του κοσμηματοπώλη.

Η καταγγελία της δημοσιογράφους της «Εργατικής Αλληλεγγύης» (εφημερίδα του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος) γνωστοποιήθηκε αρχικά από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).

Επίθεση με γροθιά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ, η Αφροδίτη Φράγκου περνούσε από τον τόπο δολοφονίας του Zακ στην οδό Γλάδστωνος τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.

Τότε, διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν επιχειρήσει να καταστρέψουν μια φρεσκοφτιαγμένη ζωγραφιά (στένσιλ) στη μνήμη του ακτιβιστή.

Ειδικότερα, το στένσιλ είχε καλυφθεί με τρία μεγάλα αυτοκόλλητα με το δικέφαλο αετό όπου αναγράφονταν «Δικαιοσύνη για όλους», προφανώς χλευάζοντας το αίτημα του κινήματος για την απονομή δικαιοσύνης στον Ζακ/Zackie.

Σύμφωνα πάντα με την ΚΕΕΡΦΑ, η δημοσιογράφος αποκατέστησε το στένσιλ, αφαιρώντας τα αυτοκόλλητα των φασιστών. Εκείνη τη στιγμή, ένας ανδράς την τράβηξε και άρχισε να της φωνάζει.

Η Αφροδίτη Φράγκου αντέδρασε και μέσα σε δευτερόλεπτα δέχτηκε γροθιά στο σαγόνι από τον δράστη, ο οποίος με θράσος τής έλεγε «φώναξε την Αστυνομία, τι θα μου κάνει;» και με εκφοβιστικό ύφος τη ρωτούσε «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;»

Μόνο όταν η δημοσιογράφος τού δήλωσε την ιδιότητά της, εκείνος κατέφυγε σε στοά παρακείμενου κτιρίου.

Ο δράστης της επίθεσης ήταν ο μεσίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Ζακ

Η κ. Φράγκου εξιστόρησε τη συνέχεια της περιπέτειάς της στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

Όταν κλήθηκε την Πέμπτη για συμπληρωματική κατάθεση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, της επιδείχθησαν φωτογραφίες όπου αναγνώρισε και τον δράστη της επίθεσης εναντίον της.

Πρόκειται για τον μεσίτη, ο οποίος μαζί με τον κοσμηματοπώλη, ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον Ζακ Κωστόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι και οι δύο άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πρόκληση θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Αναρτήσεις στο Twitter

O μεσίτης είναι γνωστός για τις ακροδεξιές απόψεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος είχε απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του στο Twitter μετά τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Σε αναρτήσεις που έγιναν σε διαφορετικό λογαριασμό στο Twitter, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που χρησιμοποιεί πλέον ο μεσίτης, ο χρήστης Snake εμφανίζεται ουσιαστικά να αναλαμβάνει την ευθύνη τόσο για τα αυτοκόλλητα στη ζωγραφιά του Ζακ όσο και για την επίθεση ενάντια στην Αφροδίτη Φράγκου.

Πριν από την επίθεση, αναρτήθηκε φωτογραφία με το ίδιο ακριβώς αυτοκόλλητο που κάλυπτε τη μορφή του Ζακ.

Δυόμισι ώρες αργότερα και ενώ η είδηση της επίθεσης στην Αφροδίτη Φράγκου γνωστοποιήθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ και η ίδια βρισκόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ για την παροχή πρώτων βοηθειών, ο  μεσίτης επανήλθε δημοσιεύοντας φωτογραφία της δημοσιογράφου.

Σχολίασε μάλιστα: «Αυτό το φασιστακι που φαντασιώνεται πως το δέρνουν για να το παιξει ‘‘αναρχομπουμπουλινα’’ είναι εναντίον τής ‘‘ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ’’ και υπέρ τής ΑΔΙΚΙΑΣ για τους ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ που έχει στο φτωχό μυαλό της».

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Justice For Zak/Zackie για το περιστατικό

Με ανακοίνωσή της, που δημοσιεύει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η Πρωτοβουλία Justice For Zak/Zackie αναφέρει:

«Δεκαπέντε μήνες μετά την άγρια δολοφονία του Ζακ, οι άνθρωποι που ευθύνονται για τον θάνατό του, επιστρέφουν και πάλι στο σημείο του εγκλήματος, ελεύθεροι να τραμπουκίσουν και να στοχοποιήσουν.

Οσοι αξιολόγησαν ότι η πολλαπλή και επαναλαμβανόμενη θανάτωση ενός ανθρώπου δεν είναι επαρκής λόγος για την προφυλάκισή τους και όσοι παραμένουν σιωπηλοί επιδοκιμάζοντας τη βία είναι συνυπεύθυνοι στο επόμενο κακό που οι αμετανόητοι θα προκαλέσουν.

Δεκαπέντε μήνες μετά και χωρίς καμία εξέλιξη στο δικαστικό σκέλος, εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με την ατιμωρησία και το μίσος. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη δικαίωση και την αλήθεια. Η αγάπη θα νικήσει το μίσος. Οι ζωές μας έχουν αξία.»